Este posibil ca Apple să fi anulat iPhone SE 2024

Este posibil ca Apple să fi anulat iPhone SE 2024, pe măsură ce linia sa câștigă popularitatea.

Un iPhone care oferă aproape aceleași performanțe ca iPhone 14 la aproximativ jumătate din preț sună ca o idee grozavă, nu? Aparent nu. Dacă este de crezut analistul Ming-Chi Kuo, Apple ar putea să renunțe la următoarea versiune a iPhone SE, prietenos cu portofel, care era de așteptat să sosească anul viitor.

„Lanțul de aprovizionare a primit instrucțiuni de la Apple care indică faptul că planurile de producție și de livrare pentru iPhone SE 4 2024 au fost anulate mai degrabă decât amânate”, a scris Kuo într-o postare Medium pe 6 ianuarie.

Dacă previziunile lui sunt corecte, doar Apple știe raționamentul din spatele anulării. Dar cercetările și rapoartele media sugerează că poate exista un răspuns foarte simplu. Modelele iPhone mai scumpe tind să fie mai populare, lăsând probabil puțin stimulent pentru Apple să continue să producă telefoane mai ieftine, cum ar fi iPhone SE.

Pentru a înțelege de ce Apple ar fi anulat următorul iPhone SE, luați în considerare modificările făcute recent de Apple în gama sa de iPhone 14. Pe o abatere față de cei doi ani anteriori, Apple nu a lansat o versiune „Mini” mai ieftină a noului său iPhone emblematic în 2022. În schimb, a lansat o versiune mai mare a iPhone 14 obișnuit numită iPhone 14 Plus, care este cu 1000 de lei mai scumpă decât iPhone 14 care costă 4.700 de lei, ridicând bariera de intrare pentru cumpărători.

Această schimbare a urmat rapoartele de la Nikkei Asian Review și Kuo (prin MacRumors) conform cărora Apple va abandona iPhone Mini în 2022, primul adăugând că modelul Mini nu a rezonat cu consumatorii. Luate împreună, eliminarea lui Mini și rapoartele conform cărora se zvonește că iPhone SE de anul viitor ar fi fost eliminat ar putea indica faptul că Apple se îndepărtează de a lansa iPhone-uri mai mici și mai ieftine.

Dar Gene Munster, managing partner pentru firma de investiții în tehnologie Loup și un analist Apple de multă vreme, nu vede lucrurile așa. El crede că iPhone SE joacă încă un rol important în gama Apple din cauza prețului său scăzut.

„E tot, cred, cel mai bun profit pentru bani când vine vorba de un iPhone”, a spus el.

În același timp, Samsung a înregistrat succes pe piața telefoanelor la prețuri mai mici. Telefoanele sale Galaxy A, care costă de obicei cu mii de lei mai puțin decât telefoanele sale emblematice Galaxy S, au reprezentat 58% din vânzările de unități de smartphone-uri ale Samsung în 2021, conform datelor Counterpoint Research furnizate anterior pentru CNET. Telefoanele Samsung Galaxy A au caracteristici moderne care nu se găsesc pe iPhone SE, cum ar fi o cameră cu mai multe lentile și ecrane mai mari, deși funcționează adesea pe procesoare mai puțin puternice decât telefoanele mai scumpe ale Samsung.

Ideea că Apple ar fi anulat iPhone SE din 2024 ridică întrebări cu privire la viitorul liniei SE în general. Apple a extins marca SE la Apple Watch în 2020 pentru prima dată și a lansat o continuare a produsului respectiv în septembrie.

Sursa: cnet.com

De același autor

Related Articles