Este oficial! Un mare producător tech din lume se retrage definitiv din piața telefoanelor mobile

Samsung, Apple, Sony, LG, Huawei sau Xiaomi sunt unii dintre cei mai cunoscuți producători de telefoane inteligente din lume. Nu toți au avut succesul așteptat și acum unii renunță la producția de telefoane. Până nu de mult unul dintre cei mai mari producători de telefoane din lume, și-a anunțat oficial retragerea de pe piața telefoanelor mobile. Compania nu va mai produce nici un telefon începând cu data de 31 iulie 2021.

Consiliul de Administrație al grupului sud-coreean LG Electronics a aprobat luni închiderea diviziei de telefonie mobilă, care înregistrează pierderi, după ce nu a reușit să găsească un cumpărător, o decizie în urma căreia devine primul mare brand de smartphone-uri care se retrage complet de pe piață, transmit DPA și Reuters.

Ce se va întâmpla cu telefoanele aflate în uz?

LG a făcut niște telefoane interesante în ultima vreme, precum LG Wing sau telefonul cu ecran rulabil, însă asta nu a fost de ajuns pentru ca producătorul să salveze divizia sa de telefoane mobile.

sursa: cooltech.ro

LG au anunțat că își vor concentra resursele spre alte divizii, precum smart home, robotică sau chiar vehicule inteligente.

Telefoanele existente și deținute de clienți, vor fi susținute în continuare de companie, pentru o perioadă determinată, pentru a asigura o tranziție cât mai fluidă în ceea ce-i privește pe utilizatori.

Anunțul oficial vine după ce, recent, surse din industrie au indicat că LG plănuiește să închidă diviza de telefoane după ce negocierile de vânzare cu VW au picat.

Drept urmare, nu numai planurile de a scoate telefonul LG Rollable din laborator și de a-l lansa comercial au fost puse pe pauză, ci și întregul program de lansare a telefoanelor din prima jumătate a acestui an.

sursa: GSMArena.com

Anul acesta ar fi trebuit să vedem LG „Rainbow”, un succesor al LG Velvet.

Ce se întâmplă cu angajații diviziei de smartphone-uri?

Chiar și având în vedere piețele coreene și nord-americane, unde LG Electronics este un jucător mai important, cota de piață globală este de aproximativ 1%, astfel încât este dificil să găsești un cumpărător care să cumpere divizia la un preț mare”, a declarat o sursă din interiorul LG Electronics, citată de yoda.ro.

Divizia de comunicații mobile a LG a raportat pierderi operaționale în ultimii șase ani, pe fondul concurenței dure. Pierderile totale se ridică la aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

În prezent, cota de piață a LG este de doar 2%. Grupul sud-coreean a livrat anul trecut 23 de milioane de telefoane, în timp ce rivala Samsung a livrat 256 de milioane, arată datele Counterpoint.

Divizia de telefonie mobilă este cea mai mică din cele cinci divizii ale LG, reprezentând doar 7% din venituri, și ar urma să fie închisă până în 31 iulie.

Angajații din Coreea de Sud vor fi mutați la alte afaceri și companii afiliate ale LG, iar în alte regiuni deciziile vor fi luate la nivel local.

Analiștii susțin că renunțarea la divizia de telefonie mobilă va duce la creșterea capitalizării de piață și la extinderea în domeniul auto a LG.

Diviza telefoanelor mobile LG în lume – efectele retragerii

În urma deciziei de a se retrage, cota sa de piață de 10% din America de Nord, unde este al treilea brand, va fi împărțită de Samsung Electronics și Apple Inc, iar rivalul său sud-coreean ar urma să aibă un avantaj competitiv, apreciază analiștii.

În America Latină, LG este al cincilea brand, iar în urma retragerii sale va beneficia tot Samsung, alături de grupurile chineze Oppo, Vivo şi Xiaomi.

sursa: CatMobile.ro

În America de Nord, LG s-a concentrat pe piața modelelor cu preț mediu și scăzut, ceea ce înseamnă că Samsung, care are mai multe produse la preț mediu față de Apple, va putea să atragă mai bine utilizatorii LG“, a apreciat Ko Eui-Young, analist la Hi Investment & Securities.

În urma retragerii de pe piață a diviziei de telefonie mobilă, LG se va concentra pe domenii de creștere, cum ar fi componente pentru vehicule electrice, dispozitive conectate, inteligență artificială și locuințe inteligente, se arată în comunicatul LG.

În trimestrul trei din 2020, LG nu era nici măcar în top șapte pe piața globală a smartphone-urilor, deși în 2013 era pe locul trei. Grupul sud-coreean a pierdut teren în fața rivalilor din China: Xiaomi, Oppo şi Vivo, apreciază analiștii de la Counterpoint.

Avantaj pentru domeniul auto LG

În ianuarie, LG anunța că va lua în considerare toate opțiunile pentru divizia sa de telefonie mobilă, care înregistrează pierderi, iar analiștii susțineau că planurile ar putea include închiderea afacerii sau vânzarea unor părți. De atunci, acțiunile diviziei au urcat cu 7% la Bursa de la Seul.

Așa cum spuneam și mai devreme renunțarea la divizia de telefonie mobilă va duce la creșterea capitalizării de piață și la extinderea în domeniul auto a LG.

Recent, LG Electronics și furnizorul de piese auto Magna International Inc au anunțat că lansează o societate mixtă care va produce componente cheie pentru mașinile electrice.

Societatea mixtă, numită LG Magna e-Powertrain, este evaluată la aproximativ un miliard de dolari și va realiza motoare pentru mașinile electrice, invertoare și încărcătoare de bord.

Ea va avea 1.000 de angajați la unitățile LG din SUA, Coreea de Sud și China.

Reacții și concluzii

Ca fost posesor de telefon LG (modelul G2) pot spune că îmi pare nespus de rău. LG a avut tot timpul telefoane bune și au avut multe de oferit. Într-o perioadă au fost primii din piață care ofereau tehnologie de ultimă generație. Să nu uităm că primul telefon cu ecran Full HD a fost LG G2. Tot ei au oferit primul telefon Quad Dac, primul telefon cu ecran edge-to-edge, primul telefon cu butoanele pe spate și au colaborat cu Google pentru Nexus 4 si 5. Țin minte că tot ei au avut primul telefon cu zoom audio. Cert este că au oferit multe tehnologii și nu le-a fost deloc frică să vină pe piață cu lucruri noi sau diferite.” scrie Gabriel în articolul intitulat LG a parasit indrustia telefoanelor mobile de pe site-ul arenaIT.ro

În concluzie, vorba românului… „Păcat, mare păcat că aicia s-a ajuns”, dar le dorim tot binele și așteptăm tehnologii revoluționare marca LG și în alte domenii!

Țineți sus munca buna, LG!

sursa foto: mobilissimo.ro

De același autor

Related Articles