Vehiculele autonome sunt testate de multe companii tehnologice multinaţionale şi, deşi utilizarea lor în viaţa reală este încă incertă din cauza lipsei unei legislaţii corespunzătoare, Elveţia intenţionează să testeze viabilitatea acestora într-un nou sector, cel al livrării de mâncare la domiciliu, scrie agenţia EFE.

Experimentul se derulează la Universitatea Politehnică din Lausanne, unde, de trei luni, un mic autovehicul care circulă prin campus cu şase kilometri pe oră livrează alimentele solicitate de studenţi şi strânge chiar şi vasele murdare.

‘Deşi în campus sunt puţini studenţi şi personal din cauza COVID-19, cei din Universitate sunt entuziasmaţi de micuţa noastră maşină galbenă şi sunt dispuşi să facă parte din proiect’, a declarat pentru EFE Eric Imstepf, director al Mobility Lab, consorţiul de guverne locale şi universităţi din spatele proiectului.

Proiectul a fost botezat ADORE (sigla în engleză de la Comenzi de la Restaurante Livrate Autonom) şi nu doar că studiază comportamentul autovehiculului autonom, ci şi interacţiunile pietonilor cu el, prin 15 senzori, cinci camere, un ecran tactil şi o antenă cu conexiune la satelit, relatează EFE. AGERPRES

FOTO: stiripesurse.ro