Elon Musk finalizează preluarea Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a finalizat preluarea Twitter de 44 de miliarde de dolari ,potrivit presei americane și a unui investitor în firmă.

El a postat pe Twitter „pasărea este liberă”, pasărea fiind sigla Twitter, această postare a duce cu gândul la o apararentă încheiere a tranzacției.

Domnul Musk, un autoproclamat „absolutist al libertății de exprimare”, a criticat politicile de moderare ale Twitter, iar știrile vor fi întâmpinate cu sentimente amestecate ale utilizatorilor și angajaților Twitter.

Twitter nu a confirmat încă preluarea, dar un investitor timpuriu al companiei a declarat pentru BBC că afacerea a fost încheiată.

Un număr de directori de top, inclusiv șeful, Parag Agrawal, au fost concediați.

Mulți oameni din politica de dreapta a Statelor Unite ale Americi vor sărbători ieșirea domnului Agrawal din funcția de director executiv. Ei consideră oameni precum domnul Agrawal și predecesorul său, Jack Dorsey, drept liberali care limitează libertatea de exprimare.

De asemenea, ei cred că sub conducerea lor, Twitter a cenzurat vocile cu idealuri conservative – o acuzație pe care Twitter a negat-o.

Domnul Agrawal, directorul financiar Ned Segal și directorul de conducere al companiei, Vijaya Gadde, nu mai fac parte din companie, potrivit rapoartelor presei americane.

Domnul Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco după încheierea înțelegerii, a raportat agenția de presă Reuters.

Cofondatorul Twitter, Biz Stone i-a mulțumit domnului Agrawal, domnului Segal și doamnei Gadde pentru „contribuția lor colectivă” la afacere.

Între timp, Bret Taylor – care a fost președintele Twitter din noiembrie anul trecut – și-a actualizat profilul difital pentru a indica că nu mai era în post.

Acțiunile platformei de socializare vor fi suspendate de la tranzacționare vineri, potrivit site-ului Bursei de Valori din New York.

Musk a spus că a cumpărat platforma de socializare pentru a ajuta omenirea și că a vrut ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”.

La începutul săptămânii trecute domnul Musk a postat pe Twitter un videoclip în care intră în sediul Twitter din San Francisco, purtând o chiuvetă de bucătărie cu mesajul: „lasă-l să se scufunde!” și a schimbat și profilul său de Twitter pentru a se citi „Chief Twit”.

De același autor

Related Articles