Elon Musk acuză Apple că a încetat să își facă publicitate pe Twitter și că va scoate aplicația de pe App Store

Cel mai bogat om din lume i-a declarat război grupului Apple, scrie Business Insider. Musk a acuzat cea mai mare companie de tehnologie din lume că practică cenzura și monopolul, specificând că Apple „a încetat în mare parte” să își facă publicitate pe Twitter.

Musk a acuzat cea mai mare companie de tehnologie din lume că practică cenzura și monopolul, specificând că Apple a încetat în mare parte să își facă publicitate pe Twitter.

Într-o serie de tweet-uri, Musk s-a întrebat dacă nu cumva directorul executiv al Apple, Tim Cook, „urăște libertatea de exprimare în America”. „Apple a amenințat că va scoate Twitter de pe App Store, dar nu ne zice de ce”, a mai scris Musk, oferind un motiv pentru criticile pe care le-a formulat în ultimul timp la adresa companiei Apple.

„Aceasta este o bătălie pentru viitorul civilizației. Dacă pierdem libertatea de exprimare chiar și în America, tot ce rămâne este tirania”, a scris Musk pe Twitter. Apple nu a răspuns imediat la solicitarea jurnaliștilor de la Insider pentru un comentariu privind acuzațiile lui Musk.


Musk a eliminat și taxa de 30% pe care Apple o încasează pentru majoritatea vânzărilor care sunt efectuate prin platforma lor App Store. Miliardarul american a atașat o poză cu un semn stradal cu două opțiuni: „plătește 30%” sau „mergi la război”, cu o mașină care alege să o ia pe calea războiului.

Mai multe companii mai mici au criticat taxa aplicată App Store, care continuă să fie subiectul unei dispute legale între producătorul jocului video Fortnite, Epic Games, și Apple

Aceasta nu este prima dată când Musk a criticat App Store-ul lui Apple. În luna mai, Musk a spus că taxa de 30% este „practic de 10 ori mai mare decât ar trebui să fie”. Atacurile lansate de Musk luni la adresa lui Cook au intensificat disputa dintre cei doi miliardari. Musk nu s-a ferit să îi apostrofeze pe Twitter pe alți miliardari de seamă, precum Jeff Bezos și Bill Gates.

Cele mai citite

Related Articles