China susține că dependența de jocuri a tinerilor s-a rezolvat

Tinerii din China și-au redus dependența de jocuri video, se arată într-un raport.

Afirmația este făcută de Comitetul China Game Industry Group, afiliat autorității de reglementare a jocurilor video. Și ar putea ridica speranțe că oficialii, care au atacat cândva jocurile video drept „opiu spiritual”, ar putea atenua restricțiile severe ale jocurilor din țară.

Din august 2021, copiilor li s-a interzis să joace mai mult de trei ore pe săptămână.

Sectorul jocurilor video a fost, de asemenea, lovit de o înghețare a aprobărilor oficiale pentru noile titluri. A făcut parte dintr-o represiune mai largă a autorităților chineze asupra enormului sector tehnologic al țării, care include giganți precum Tencent, una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume.

Raportul a fost co-autor de furnizorul de date a comitetului, care a concluzionat că 75% dintre tinerii jucători se joacă acum mai puțin de trei ore pe săptămână.

Companiile chineze de jocuri, inclusiv Tencent, au obținut „rezultate remarcabile”, se spune.

Guvernul chinez a dat vina pe creșterea dependenței de jocuri în rândul tinerilor pentru:

  • miopie în creștere;
  • concentrație slabă;
  • probleme de sănătate mintală;
  • tulburări de somn.

Preocupările cu privire la timpul petrecut pe ecran au fost sporite de blocarea Covid și de trecerea la învățarea online.

În urma restricțiilor de jocuri, Douyin, versiunea chineză a TikTok, a interzis utilizatorilor sub 14 ani să folosească platforma mai mult de 40 de minute pe zi.

Dar, odată cu venirea iernii și o nouă creștere a cazurilor de Covid în țară, copiii petrec mai mult timp acasă, iar unii părinți le-au permis accesul la conturile lor, pentru a-i distra.

Jocurile video au devenit, de asemenea, din ce în ce mai populare în rândul adulților chinezi.

Și săptămâna aceasta, ziarul China Daily a raportat că mulți rezidenți de case de îngrijire ale vârstnicilor au început să joace online pentru a-și întări legăturile cu nepoții lor.

Experții din piața de jocuri din Asia, Niko Partners, au spus că fundalul raportului este scăderea veniturilor în China.

Dar, a spus fondatorul Lisa Cosmas Hanson, viitorul arăta mai pozitiv, cu impuls în economie, sporturi, jocuri pe computer și entuziasm în rândul celor peste 700 de milioane de jucători din China. „Odată cu reluarea aprobărilor jocurilor și ajustarea la reglementările pentru tineret la nivel local, vedem că începe să se dezvolte o perspectivă mai pozitivă”, a declarat aceasta.

Sursa: www.bbc.com

De același autor

Related Articles