Cel mai nou produs de succes de la Apple: Peace of Mind

Cu iPhone 14 și Apple Watch Ultra, compania mizează și mai mult pe siguranță și pe conceptul că produsele sale ți-ar putea salva viața. În ultimele două săptămâni, Apple a lansat cele mai noi iPhone-uri și ceasuri Apple, toate construite cu o serie de funcții pentru a-i face pe oameni să se simtă mai în siguranță. Anul acesta, dispozitivele sunt concepute pentru a urmări în timp ce te scufunzi în ocean, mergi în afara rețelei sau faci sarcini mai banale, cum ar fi să cauți un prieten într-o mulțime sau să conduci acasă de la școală. Printre caracteristici se numără detectarea accidentelor de mașină și o modalitate de a folosi sateliții pentru a solicita ajutor chiar și atunci când nu aveți un serviciu de telefonie mobilă.

 

Aceste produse au devenit esențiale în viața noastră”, a spus directorul executiv Apple, Tim Cook, când a anunțat dispozitivele la începutul acestei luni. Ca și pentru a sublinia acest lucru, directorii companiei au repetat cuvântul „esențial” de aproape o duzină de ori, în timp ce își etalau cele mai noi produse. „Sunt mereu alături de tine, utile oriunde și oricând ai nevoie de ele și sunt proiectate să lucreze perfect împreună pe cont propriu”.

 

Aceste caracteristici pot părea extreme – cât de des mergi să explorezi deșerturile pustii? dar adaugă la un sentiment de încredere pe care Apple speră să-l creeze. Într-un moment în care o mare parte din credința noastră colectivă în industria tehnologiei a fost zdruncinată de încălcări aparent nesfârșite ale confidențialității, controverse politice și minciuni neplăcute ale directorilor din domeniul tehnologiei, ideea că Apple vrea să avem și mai multă încredere în el. Și marketingul Apple despre salvarea vieților noastre poate fi suprasolicitat.

Dacă nu luăm în calcul puterea industriei tehnologice în viața noastră, ne dezbatem dacă am devenit prea dependenți de toate acestea. A devenit atât de rău încât unii oameni merg în mod regulat la „detoxificări digitale”, căutând locuri de vacanță dincolo de semnalele operatorilor de telefonie mobilă, în speranța de a se deconecta de la ritmul aparent non-stop al vieții moderne.

 

Însă producătorul de iPhone trasează o cale bazându-se pe caracteristicile sale de sănătate și siguranță, alături de o listă tot mai mare de îmbunătățiri de confidențialitate atât de eficiente încât i-au frustrat pe agenții de publicitate, forțele de ordine și alte companii de tehnologie.

Apple dezvoltă acest concept de siguranță personală și îl aduce la un nivel cu totul nou”, a spus Tim Bajarin, analist la Creative Strategies. El a adăugat că concurenții Apple vor încerca probabil să reproducă și caracteristicile de siguranță ale Apple, dar abordarea mai largă a gigantului tehnologic în ceea ce privește securitatea, confidențialitatea și acum siguranța personală îl va ajuta să iasă în evidență. „În principiu, ei spun: „Uite, vom avea grijă de tine, te sprijinim”.

 

Deși Apple încă adaugă noi funcții de siguranță pe dispozitivele sale, s-a concentrat pe aceste idei de mulți ani. În 2017, Apple a adăugat o funcție opțională la Apple Watch pentru a detecta bătăile anormale ale inimii, ceva despre care mulți clienți au spus de atunci că i-a avertizat asupra problemelor de sănătate înainte de un potențial atac de cord sau accident vascular cerebral. În 2018, compania a adăugat detectarea căderii pentru Apple Watch, care sună contactele de urgență și autoritățile dacă nu răspundeți că sunteți bine după o cădere. Și asta a continuat să salveze vieți.

În timp ce noi funcții precum detectarea accidentelor și apelurile de ajutor prin satelit pot fi concepute pentru cel mai recent iPhone de la Apple, compania pare să încerce să adauge tehnologie de siguranță și la dispozitivele mai vechi. Cu actualizarea gratuită a software-ului iOS 16 pentru iPhone, Apple adaugă Safety Check pentru a ajuta victimele violenței domestice să scape mai ușor de situațiile abuzive. De asemenea, adaugă Modul Lockdown, menit să restricționeze funcțiile de comunicare iPhone pentru a proteja proprietarul de un potențial atac de piraterie.

 

Nu este nevoie de mult pentru a vă imagina cum va ajuta noua funcționalitate de satelit a Apple pe oameni în caz de urgență. Sunt oameni ca Aaron Ralston, un drumeț și alpinist care în 2003 a rămas blocat zile întregi în Parcul Național Canyonlands din Utah, fără telefon sau orice altă modalitate de a apela pentru ajutor.

Ceea ce va diferenția Apple, spun observatorii din industrie, este că crearea acestor tehnologii a necesitat o interacțiune complexă a software-ului, senzorilor și infrastructurii, cum ar fi suficienți sateliți pe cer pentru a funcționa.

 

Apple a spus că a colaborat cu primii care au răspuns pentru a-și dezvolta funcția de satelit de urgență, punând utilizatorilor întrebări despre dacă au fost răniți și cât de grav să transmită mai eficient informațiile către persoanele care primesc ajutor. De asemenea, a trebuit să construiască stații de releu pentru a suna 911 în locuri în care operatorii de urgență nu acceptă mesaje text.

A fost nevoie de ani de zile pentru ca această viziune să devină realitate prin software-ul hardware care schimbă jocul și inovația în infrastructură”, a declarat Ashley Williams, manager de modelare și simulare prin satelit la Apple, când a anunțat noua funcționalitate.

Deși nicio altă companie de tehnologie nu oferă în prezent o funcție similară, T-Mobile și SpaceX au anunțat planuri de a oferi tehnologii similare și în următorii doi ani. Verizon are un parteneriat similar cu Project Kuiper de la Amazon. Analiştii spun că sunt probabil mai multe pe drum.

Pe măsură ce Apple trece de cel de-al 15-lea an de fabricație a iPhone-urilor, una dintre cele mai grele provocări cu care se confruntă este cum să reinventăm supercomputerul din buzunarele noastre. Sigur, compania poate face ca dispozitivul să funcționeze mai rapid și îmbunătățește camera în fiecare an, dar ce poate face mai mult?

Observatorii de multă vreme Apple spun că Apple Watch și iPhone-ul din acest an ar putea deține cheia. „Încearcă să descopere problemele reale cu care se luptă oamenii adevărați”, a spus Maribel Lopez, analist la Lopez Research.

Unele dintre funcții erau pentru toată lumea, iar unele dintre ele erau pentru oameni foarte specifici”, a adăugat ea. Dar toate se învârt în jurul rezolvării problemelor de lungă durată, cum ar fi ce să faceți când serviciul celular nu funcționează, pe lângă lucruri de bază, cum ar fi reducerea șanselor de rupere a dispozitivelor atunci când le scăpăm. „Suntem într-o lume în care oamenii vor doar să iasă pe ușă cu telefonul sau cu ceasul și să nu-și facă griji”.

Sursa: www.cnet.com

De același autor

Related Articles