Cel mai mare magazin online de haine second-hand din Europa capătă amploare și în România

Înainte de toate vreau sa încep acest articol despre tehnologie cu mențiunea că subiectul acesta nu este nici sponsorizat și nici susținut în vreun fel de aplicația despre care urmează să dezvolt mai multe și că singurul motiv pentru care am l-am luat în discuție este frenezia pe care a creat-o în ultimul timp în România!

Acum că am bifat și acest disclaimer – vreau sa încep prin a oferi un pont părinților… și nu numai. Dacă puștiul sau puștoaica ta nu vrea sa își facă ordine în dulapul cu haine… soluția este să fie plătiți pentru asta… situație care este valabilă în general și pentru oricine!

Așadar dacă ai haine și accesorii, jucării, produse cosmetice noi, accesorii tehnologice, produse pentru casă sau de divertisment și sunt în stare bună și foarte bună, dar nu mai ai tu personal nevoie de ele… aplicația Vinted îți vine în ajutor!

Siguranță și asistență contra unei mici taxe

Vinted, cel mai mare marketplace prin care se pot vine și cumpăra haine second-hand din Europa și care s-a lansat în luna mai și în România, dar abia de câteva săptămâni a căpătat amploare pe meleagurile mioritice.

Vinted oferă practic o piață online, fără a se implica în tranzacțiile între utilizatori.

În schimb, contra unei taxe de 0,7 lei la care se adaugă 5 % din prețul articolului, oferă cumpărătorilor anumite elemente de siguranță – plăți sigure, posibilitatea de rambursare sau asistență (dacă articolul nu sosește, dacă ajunge deteriorat sau este neconform cu descrierea).

Gratuit in Google Play și AppStore

Pentru a vinde sau cumpăra, utilizatorii trebuie să descarce gratuit aplicația Vinted disponibilă în magazinele Google Play și AppStore, să fotografieze  articolul, să îi ofere o descriere și să  stabilească un preț.

Pentru vânzător, Vinted nu percepe taxe, iar plata se face imediat ce cumpărătorul confirmă că totul este în regulă cu comanda lui.

Cumpărăturile se fac tot prin platformă. Potențialii clienți pot cere vânzătorului informații suplimentare, iar plata se face în mod securizat prin PayPal, card bancar, Apple Pay sau Sold Vinted. Aceștia sunt informați despre data de livrare estimată a articolului.

Ce se poate vinde sau cumpăra de la Vinted

Conform economica.net, pe platformă se pot vinde:

  • îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru femei, bărbați și copii;
  • jucării pentru copii, mobilier și echipamente de îngrijire a copiilor;
  • produse cosmetice noi, produse de înfrumusețare, dispozitive și gadgeturi de înfrumusețare;
  • accesorii tehnologice cum ar fi căști, ceasuri inteligente, carcase de telefon și articole similare;
  • produse pentru casă cum ar fi textile, veselă și accesorii pentru casă;
  • produse pentru divertisment cum ar fi jocuri video, console, accesorii, cărți, jocuri de societate, puzzle-uri, muzică și conținut audio;
  • articole de îngrijire a animalelor de companie cum ar fi îmbrăcăminte, accesorii, așternuturi, accesorii pentru călătorie și jucării.

Codul QR – soluția ideală pentru livrare

Platforma nu este însă dedicată vânzătorilor profesioniști, iar procesul de livrare al coletului este unul extrem de simplu – după ce ai găsit cumpărător pentru produsul tău, prin cadrul aplicației se eliberează un cod QR care conține adresa de livrare. Tot ce mai trebuie să faci este să îl scanezi la cel mai apropiat easy-box și să lași coletul în cutia care s-a deschis automat!

De acolo un curier va lua coletul și îl va livra la destinație!

În felul acesta poți să valorifici hainele sau alte produse compatibile cu aplicația de care nu mai ai nevoie, dar poți să îți și cumperi produse de calitate la prețuri mai mult decât accesibile!

Așa că spor la vânzare, ori la cumpărături, și nu uita… nimic nu este gratuit… Dacă nu plătești produsul, înseamnă că tu ești produsul!

sursa: economica.net
sursa foto: pambianconews.com

De același autor

Related Articles