Cel mai futurist telefon vine din China

Nu aparține nici companiei Samsung, nici Apple și nici Huawei, dar este revoluționar și deși este prezentat ca fiind un concept, acest telefon există în realitate și este testat în cadrul companiei.

Xiaomi, căci despre ei este vorba, au anunțat recent acest concept și doresc să vină pe piață cu un model unibody revoluționar.

Deși au început să aibă niște probleme cu autoritățile americane, iar numele lor a apărut deja pe o listă neagră, cei de la Xiaomi nu se descurajează când vine vorba de inovații.

Cei mai pricepuți ingineri din lume

Conform inovațiilor dezvăluite în ultimii ani, Xiaomi s-ar putea să aibă unii dintre cei mai pricepuți ingineri de pe mapamond. După ce au dezvăluit cea mai rapidă încărcare wireless prin contact și au exemplificat cu ar putea să încarce gadget-uri de la distanță în întregul perimetru al unei încăperi, chinezii au ilustrat un concept revoluționar de smartphone.

sursa: arenait.ro

Având în vedere tendințele ultimilor ani, era evident că aceasta este direcția spre care se orientează terminalele telefonice, dar cei de la Xiaomi sunt primii care au arătat un astfel de aparat funcțional. Prototipul din imagini este singurul a cărui fața este acoperit de un ecran util în proporție de aproape 100%, adică ecranul este lipsit de margini!

Ecran cascadă curbat pe patru părți

Aproape este cuvântul cheie, pentru că ecranul, deși pliabil pe toate cele patru laturi ale telefonului, nu se îmbină la colțuri. Acesta este și motivul pentru care în imaginile de prezentare și în clipul de mai jos, colțurile sunt întunecate. Detaliul este unul de finețe și greu de sesizat, dar trădează faptul că ne mai confruntăm totuși cu niște limitări tehnologice. Cu alte cuvinte, pur și simplu nu s-a putut mai mult de atât.

Dincolo de asta, telefonul concept cu ”ecran cascadă curbat pe patru părți”, îți fură cu siguranță privirea și, în mod autentic pare desprins din viitor. Nu are are porturi sau butoane, pentru că depinde exclusiv de încărcare wireless. În plus, interacțiunea rapidă pe care ți-ar da-o în mod tradițional butoanele, o obții prin apăsarea marginilor.

Conceptul modelului se bazează pe un așa-numit „quad-curved waterfall display”. Mai exact, ecranul noului Xiaomi va fi curbat la 88 de grade pe toate laturile.

Rezultatul a 46 de idei și schițe

Un reprezentant din cadrul Xiaomi susține că telefonul este real, fiind testat chiar în rândul companiei. Modelul în cauză este rezultatul a 46 de idei și schițe, dar nu știm clar dacă acesta va fi lansat oficial sau va suferi aceeași soartă ca Mi Mix Alpha (încă un design îndrăzneț în care ecranul acoperea telefonul aproape în totalitate).

Concluzie?!

În final, cei de la Xiaomi sunt foarte mândri de procesul proprietar de a curba un panou de sticlă la 88 de grade pe patru laturi, atașându-l în același timp de ecranul din spate. În mod previzibil, nu există nicio promisiune legată de momentul efectiv în care ar putea ajunge pe piață.

sursa: playtech.ro

Pe de altă parte… să nu uităm că Samsung a renunțat la tehnologia ecranului curbat pentru că deși are un aspect futurist, ecranul curbat ridică considerabil riscul de spargere a ecranului, asta dacă nu cumva Xiaomi vine și cu o tehnologie revoluționară din punct de vedere a rezistenței.

Oricum, noul model cu ecran cubat la 88 de grade de la Xiaomi, așa cum este prezentat de compania chineză, arată cu adevarat spectaculos!

sursa foto: playtech.ro

De același autor

Related Articles