Cât va costa reparația noului iPhone 12

Acum o săptămână a avut loc cel mai așteptat moment al anului 2020 pentru fanii Apple, eveniment cunoscut și sub numele de revelionul iubitorilor de device-uri mobile cu mărul mușcat pe ele – revelionul fanilor Apple.
Așadar, acum o săptămână a fost lansată noua linie de telefoane inteligente ale companiei și anume iPhone 12.

Scurte specificații tehnice

Telefon care, pe scurt, pentru pasionații de detalii tehnice, vine echipat cu un ecran OLED Super Retina XDR de 6.1″ cu o rezoluțe, specifică Apple, de 2340 x 1080 pixeli. Luminozitatea maximă a ecranului atinge 1200 de niți, astfel suportă HDR10. Pe partea de procesare, Apple a inclus pentru prima oară un chip de 5nm într-un telefon, astfel noul dispozitiv este dotat cu A14 Bionic.
Pe partea de memorie RAM nu avem date oficiale întrucât Apple a ocolit subiectul, dar umblă vorba că iPhone 12 și varianta mini vor avea 4GB RAM, in timp ce modelul Pro vine cu 6GB și cu tehnologie 5G, ceea ce îl face future proof.

Preț mai mic

Totuși până la apariția noului iPhone 12 în magazine mai avem de așteptat încă 3 zile, acesta fiind disponibil fizic incepând cu 23 octombrie, la un preț minim de 799$, în Europa aceeași sumă fiind în euro. Asta înseamnă că vorbim despre cel mai nou telefon inteligent marca Apple dar și cel mai ieftin ca preț minim de lansare!

Din nou pentru pasionați, cât privește celelalte modele de iPhone 12, acestea sunt iPhone 12 mini cu un preț de plecare de 699$, iar pre-comenzile încep pe data de 6 Noiembrie. Primele telefoane vor ajunge la proprietari pe data de 13 Noiembrie 2020.

Iar pentru cei cu dare de mână Apple a pregătit alte două modele iPhone 12 Pro cu un preț de plecare de 999$, fiind disponibil în magazine odata cu modelul standard și cu Pro Max, adică în 23 octombrie, iar iPhone 12 Pro Max care are un preț de plecare de 1099$. Datele sunt aceleasi ca și la Pro, doar ca un ecran mai mare vine la un cost mai mare.

Reparații mai scumpe

Cât despre întreținerea și repararea noului iPhone 12, ei bine prețurile sunt puțin mai mari față de anul trecut.

Apple a publicat în urmă cu puțin timp lista de tarife pe care le va percepe pentru reparații. Chiar dacă Apple se laudă cu noul Ceramic Shield, o nouă versiune de sticlă realizată de Corning, probabil derivată din Gorilla Glass Victus, care ar trebui să fie de patru ori mai rezistentă la șocuri decât generația precedentă, Apple se așteaptă ca unii utilizatori să își spargă ecranele.

Iar costurile de reparație nu vor fi tocmai mici, însă nici ieșite din comun pentru companie.

Astfel înlocuirea ecranului neacoperit de garanție pentru telefoanele iPhone 12 și iPhone 12 Pro va costa 311 euro, înlocuirea bateriei 75 de euro, înlocuirea carcasei de iPhone 12 sau reparația altor daune pentru iPhone 12 va fi 477 euro, iar pentru fratele mai mare iPhone 12 Pro va fi de 591 de euro.

Așadar chiar dacă prețul de lansare este mai mic decât de obicei, cei de la Apple rămân la fel de exclusiviști, atât din punct de vedere al tehnologiei, cât și al prețurilor, reparația celor mai noi telefoane inteligente, iPhone 12, fiind puțin mai scumpă față de anul trecut.

În ceea ce privește viitorul iPhone, cel cu numărul norocos 13, pregatit deja pentru lansare în 2021, umblă vorba că ar putea reintroduce senzorul de amprentă. Despre iPhone 13 însă… mai vorbim.

sursa foto: Playtech.ro

De același autor

Related Articles