Apple a prezentat un nou dispozitiv de realitate augmentată

Apple a prezentat un nou dispozitiv de realitate augmentată, Apple Vision Pro, care promite să combine lumea reală cu cea virtuală într-un mod fără precedent. Acesta este primul produs major de hardware al companiei după aproape un deceniu.

Apple Vision Pro este un headset care se aseamănă cu o pereche de ochelari de schi și care permite utilizatorilor să acceseze aplicații, să urmărească filme și să scrie documente într-o lume virtuală. Dispozitivul are o baterie de două ore, costă 3.500 de dolari și va fi disponibil la începutul anului viitor în Statele Unite ale Americii. Nu se știe când va fi lansat în alte regiuni sau dacă va exista vreo diferență de preț.

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a spus că noul headset îmbină fără probleme lumea reală și cea virtuală. El a adăugat că dispozitivul este controlat prin intermediul mâinilor, ochilor și vocii utilizatorilor.

Apple Vision Pro este diferit de alte headseturi de realitate virtuală de pe piață, care nu suprapun obiecte virtuale peste o vedere a lumii reale. Apple folosește termenul de realitate augmentată pentru a descrie ceea ce face noul dispozitiv.

Realitatea augmentată, cunoscută și sub numele de realitate mixtă, este o tehnologie care adaugă elemente digitale în lumea din jurul nostru – permițându-ne să combinăm realitatea cu realitatea virtuală privind printr-un ecran.

Anunțul vine la o săptămână după ce Meta și Lenovo au prezentat noi versiuni ale headseturilor lor de realitate virtuală existente, care nu fac realitate augmentată. Meta a investit și ea masiv în realitate mixtă – dar acum sectorul se confruntă cu dificultăți. Piața headseturilor a înregistrat o scădere de 54% a vânzărilor globale anul trecut, potrivit International Data Corporation.

De același autor

Related Articles