Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale UE

Aplicaţia Check DCC pentru verificarea şi validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc

Aplicaţia permite verificarea şi validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate în România şi în celelalte state interconectate la sistemul informatic European. Aplicaţia, dezvoltată de specialişti ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, nu înregistrează şi nu stochează informaţii, ci verifică autenticitatea şi validitatea certificatelor digitale UE privind COVID.
Persoanele care au buletin nou trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa certificate-covid@ms.ro sau să apeleze call center: 021.414.44.25.

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

De același autor

Related Articles