Android 13 a fost oficial lansat. Iată noua versiune de la Google

Android 13 a fost lansat pe 15 august. După luni de testare, sistemul de operare se îndreaptă către tot felul de telefoane aflate în prezent pe Android 12, fără a fi necesară înscrierea sau niciunul dintre pericolele instalării de software pre-lansat. Momentan sistemul de operare de la Google este disponibil doar pe telefoanele Pixel ale companiei, iar până la final de an va putea fi instalat și pe o parte dintre modelele de la Samsung, Oppo, OnePlus, HMD, Motorola, Realme, Sony, Xiaomi și Asus.

Ce este Android 13?

Prima previzualizare pentru Android 13 a sosit la începutul anului, oferind o privire din timp asupra următoarei lansări majore a Google. De atunci, compania a renunțat fie la o previzualizare pentru dezvoltatori, fie o versiune beta în fiecare lună, iar lansarea finală a sosit în august. Odată cu această actualizare, Android 13 se lansează pe telefoanele Pixel recente.

Era de așteptat ca Android 13 să se lanseze mai devreme decât alte versiuni recente de Android, deoarece prima previzualizare pentru dezvoltatori a apărut în februarie. Pentru o vreme, s-a părut că Google ar putea amâna Android 13 până în septembrie, dar odată cu lansarea din 15 august, aceasta este într-adevăr una dintre cele mai timpurii lansări Android din ultima vreme.

Toate funcțiile Android 13 despre care trebuie să știți

Odată cu lansarea Android 13, vrem să vă oferim o imagine de ansamblu detaliată a noutăților. Iată tot ce s-a descoperit.

Nume de cod

Toate versiunile Android au obișnuit să vină cu nume de cod bazate pe dulciuri. Deși Google nu mai folosește aceste nume de cod în scopuri de marketing, dezvoltatorii săi încă le folosesc intern. Pentru Android 13, se confirmă că acest nume este Tiramisu.

Mai mult scheme de culori și imagini de fundal „cinematice”.

Android 13 oferă utilizatorilor și producătorilor de Android acces la alte trei metode:

    -Vibrant: Diferă puțin în accente suplimentare.

    -Expresiv: oferă o gamă mai largă de culori care se extind la culorile care nu sunt văzute în fundal.

    -Spritz: O temă desaturată, aproape monocromatică.

Căutare îmbunătățită a lansatorului pentru telefoanele Pixel

O nouă interfață vă permite să căutați acțiuni de pe dispozitiv, rezultate din Magazin Play și YouTube și Google chiar din bara de căutare a ecranului de pornire.

Notificări de înscriere

Android 13 urmează, în cele din urmă, exemplul competitorului iOS și nu va permite aplicațiilor să vă trimită notificări atunci când le instalați decât dacă le acordați permisiunea în mod explicit.

Măsuri baterie

Android 13 vă va avertiza când aplicațiile cauzează consumarea excesivă a bateriei, în special în fundal. Alertele apar ca notificări silențioase, oferindu-vă opțiunea de a opri aplicația cu o simplă atingere.

Jocuri

O nouă interfața de programare a aplicație va permite jocurilor să mărească temporar viteza procesorului în timp ce se încarcă, făcând posibilă lansarea titlurilor mai rapid decât înainte.

Selector de fotografii

Android 13 introduce un nou selector de fotografii care oferă o experiență mai eficientă atunci când doriți să adăugați imagini la mesajele. Până acum, doar câteva servicii îl acceptă și probabil că va dura ceva timp până când va deveni norma, având în vedere cât de puține dispozitive rulează Android 13 în acest moment.

Sursa: www.androidpolice.com

Cele mai citite

Related Articles