Alphabet, părintele Google, va reduce 12.000 de locuri de muncă

Compania-mamă a Google, Alphabet, va reduce 12.000 de locuri de muncă, în ultimele concedieri de personal care au lovit industria tehnologică.

Directorul executiv Google și Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că și-a asumat întreaga responsabilitate pentru reduceri, într-un e-mail intern.

Reducerile vor afecta 6% din forța de muncă a Alphabet din întreaga lume, în echipe care includ recrutare și inginerie.

Acest lucru vine la câteva zile după ce Microsoft a anunțat că vor fi pierdute 10.000 de locuri de muncă și la câteva săptămâni după ce Amazon a anunțat reducerea a 18.000 de locuri de muncă.

Pichai a mulțumit personalului pentru „munca grea depusă” în rolurile lor, adăugând că „contribuțiile lor au fost neprețuite”.

El a scris: „Deși această tranziție nu va fi ușoară, vom sprijini angajații în timp ce își caută următoarea oportunitate”.

“Până atunci, vă rugăm să aveți grijă de voi înșivă în timp ce absorbiți această veste dificilă. Ca parte a acesteia, dacă tocmai vă începeți ziua de lucru, vă rugăm să nu ezitați să lucrați de acasă astăzi”.

Pichai a anunțat pachete de compensare pentru angajații din Statele Unitel ale Americii, care vor primi cel puțin 16 săptămâni de salariu, bonusul lor din 2022, concedii plătite și șase luni de acoperire medicală.

El a spus că a rămas „optimist în ceea ce privește capacitatea noastră de a ne îndeplini misiunea, chiar și în zilele noastre cele mai grele”.

Wall Street a salutat reducerile – Acțiunile Alphabet au crescut cu 3,5% în tranzacțiile electronice înainte de deschiderea pieței de valori.

Analiştii au spus că marile arme ale tehnologiei au cheltuit anterior, fără a vedea o încetinire la orizont.

Daniel Ives de la Wedbush Securities a spus că disponibilizările evidențiază cheltuielile iresponsabile într-un sector care se bucură de hipercreștere.

Potrivit site-ului tehnologic Layoffs.fyi, aproape 194.000 de angajați din industrie și-au pierdut locurile de muncă în doar în SUA de la începutul anului 2022, fără să includă cele anunțate de Alphabet vineri.

Hewlett Packard și gigantul de cloud computing Salesforce au anunțat, de asemenea, reduceri majore luna aceasta, deoarece inflația fulgerătoare și creșterea ratelor dobânzilor au încetinit creșterea.

Giganții tehnologici americani s-au confruntat și cu controlul în Uniunea Europeană, care a început să aplice reglementări pentru a-i împiedica să evite impozitele, să înăbușe concurența, să profite de conținutul de știri fără a plăti și să servească drept platforme pentru dezinformare și ură.

Sursa: bbc.com

De același autor

Related Articles