Actualizare importantă! Posesorii de iPhone în pericol! Soluția – iOS 14.4.1

Fără prea multe surle și trâmbițe, oficialii Apple au lansat pe parcursul serii trecute versiunea de iOS 14.4.1. Aceasta nu vine la pachet cu foarte multe detalii tehnice, doar cu mențiunea că este importantă.

Redactorii 9to5Mac au reușit să afle particularitățile tehnice din spatele noului iOS 14.4.1 și sunt îngrijorătoare. Dacă ți-ai făcut un obicei din a evita actualizările de iOS lansate de Apple cel puțin pentru câteva săptămâni, pentru noul update ar fi bine să faci o excepție și să ți-l instalezi acum, din Settings sau Configurări, la secțiunea General, prin intermediul meniului Actualizare software sau Software update.

De ce să faci o excepție?

Potrivit playtech.ro, problema pe care o remediază noua versiune de iOS 14.4.1, se pare că este o gaură de securitate a fost identificată în webkit și, după ce ai accesat un link malițios, permiți unui hacker să ruleze cod arbitrar pe telefonul tău.

Cu alte cuvinte, îți pune datele private în pericol. Descoperirea vulnerabilității a fost realizată de către Clément Lecigne din cadrul Google’s Threat Analysis Group și Alison Huffman de la Microsoft Browser Vulnerability Research.

Device-uri compatibile cu iOS 14.4.1

Noua actualizare de la Apple pentru iPhone-uri, iPad-uri și iPod-uri Touch este însoțită de un mesaj simplu din partea gigantului din Cupertino. „Acest update oferă actualizări importante de securitate și este recomandat pentru toți utilizatorii”.

sursa: https://support.apple.com/ro-ro/HT211808#1441

Pentru mai multe detalii pe marginea motivelor de lansare pentru iOS 14.4.1, Apple recomandă accesarea unui link de unde aflăm că iOS 14.4.1 remediază o vulnerabilitate importantă din WebKit, motorul de randare din spatele Safari, dar și al celorlalte browsere terțe pe care le-ai putea avea instalate pe iDevice.

În ceea ce privește compatibilitatea, compania americană a anunțat că este disponibil pentru iPhone 6s sau mai nou, iPad Air 2 sau mai nou, iPad mini 4 sau mai nou și iPod Touch (Generația a 7-a).

Concluzie

Nu este foarte clar câți hackeri au exploatat deja respectiva gaură de securitate, dar ar fi bine să nu aștepți deloc până să-ți instalezi iOS 14.4.1.

sursa foto: macrumors.com
sursa: playtech.ro

De același autor

Related Articles