Activison Bizzard a anunțat că va suspenda majoritatea serviciilor sale de jocuri video în China

World of Warcraft, Overwatch și Diablo 3 se numără printre marile titluri de jocuri video Activision Blizzard care vor dispărea în ianuarie 2023.

Anunțul a apărut joi, 17 Noiembrie.

Dezvoltatorul de jocuri și NetEase, compania care oferă acces la jocuri în China, nu au reușit să-și reînnoiască acordul de licență vechi de 14 ani.

Toate jocurile necesită un editor local și licențe de la guvernul chinez pentru a funcționa acolo. Activision a spus că dorește alternative. Între timp, noi vânzări s-ar opri în următoarele zile. Achiziționarea unui nou editor și noi licențe ar putea dura mult timp.

Şeful NetEase, William Ding, a declarat că firma a încercat să negocieze cu Activision cu cea mai mare sinceritate. „Au fost diferențe materiale în termeni cheie și nu am putut ajunge la un acord”, a spus el.

Activision, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri din lume, a declarat că nu a reușit să ajungă la un acord în conformitate cu principiile și angajamentele sale de funcționare față de jucători și angajați.

NetEase își operase provizionul Activision Blizzard cu pierdere. Se crede că World of Warcraft are aproximativ trei milioane de jucători în China. Dar anul trecut, statul a limitat timpul pe care copiii îl pot petrece în jocurile online la doar o oră în zilele de vineri, weekend-uri și sărbători.

Titlurile care nu vor mai fi disponibile în China sunt:

  • Overwatch
  • Diablo 3
  • World of Warcraft
  • Hearthstone
  • Starcraft
  • Heroes of the Storm

Săptămâna trecută, Activision a declarat că acordul NetEase a reprezentat aproximativ 3% din veniturile sale nete anul trecut, aproximativ 264 de milioane de dolari în vânzări.

De același autor

Related Articles