5G va revoluționa publicitatea în industria tehnologică și de jocuri video

Generația a cincea de tehnologie celulară wireless (5G) este așteptată să ofere viteze mai rapide, latență mai mică și lățime de bandă mai mare pentru publicitatea și jocurile online. Acest lucru va deschide noi oportunități pentru dezvoltatorii de jocuri, furnizorii de servicii și utilizatorii finali.

Unul dintre avantajele 5G pentru jocuri este posibilitatea de a juca orice joc pe orice dispozitiv, fără a avea nevoie de upgrade-uri hardware costisitoare sau jocuri scumpe. Acest lucru este posibil datorită cloud gaming, care presupune găzduirea jocurilor (hardware și software) în centre de date îndepărtate, de unde jocul este transmis pe dispozitivul jucătorului. Cloud gaming poate reduce semnificativ costurile de retail, ambalare, livrare a hardware-ului și îmbunătăți accesibilitatea pentru jucători.

Un alt avantaj al 5G pentru jocuri este îmbunătățirea experienței imersive, prin realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR). Aceste tehnologii necesită o latență foarte mică și o lățime de bandă mare pentru a crea lumi realiste și feedback bogat în senzații. 5G poate oferi aceste condiții prin edge computing, care se bazează pe mai multe hub-uri de date mici care sunt amplasate în apropiere fizică în loc de un singur server mare și îndepărtat. Edge computing permite economisirea puterii de procesare pe dispozitiv pentru o experiență de joc mai bună și mai rapidă.

5G poate aduce și beneficii pentru publicitatea în industria tehnologică și de jocuri. Prin 5G, publicitarii pot oferi reclame personalizate, interactive și contextuale pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor. De exemplu, un jucător care joacă un joc AR pe telefonul său poate vedea o reclamă pentru un produs relevant în mediul său virtual. Sau un spectator care urmărește un eveniment eSports pe un ecran 5G poate interacționa cu o reclamă pentru un brand asociat cu competiția.

Potrivit unui raport al Ericsso, piața globală de cloud gaming va crește de la 1,2 miliarde de dolari în 2019 la 14,5 miliarde de dolari în 2024, cu o rată anuală compusă de 59%. De asemenea, raportul estimează că numărul de abonați la serviciile de cloud gaming va ajunge la 272 de milioane până în 2024. Aceste cifre arată potențialul enorm al 5G pentru industria tehnologică și de jocuri.

Cele mai citite

Related Articles