Ştiţi ce înseamnă să te întrebi: De ce tocmai mie? De ce eu?

207

Motto: „Să uiţi, să taci, să fii indiferent la cele din jurul tău, sunt unele din cele mai mari păcate”.  Elie Wiesel

Ştiţi ce înseamnă sa fii singur în carapacea minţii care nu te mai suportă în cufărul gândului morţii ? Ştiţi ce înseamnă să te întrebi: De ce tocmai mie? De ce eu? Ştiţi ce înseamnă să ţi se spună îţi stătea mai bine cu părul lung-vaiii, ai perucă? Ştiţi ce înseamnă să îţi consolezi cel mai bun prieten după ce i-a murit copilul de cancer? Sau când te încurci în vorbe când ţi se spune: mama ta are cancer ? Ştiţi ce înseamnă când primeşti telefonul acela: azi noapte a plecat prietenul nostru din tinereţe… care nu-ţi mai răspundea la telefon, după ce, cu 2 ani în urmă, îţi spunea că s-a vindecat de cancer?  Că-ţi vine să îl scoţi din groapă cu pământ cu tot şi să-l întrebi: ce mă fac fără tine?

Știți ce înseamnă să îți rămână numărul în agenda telefonului și să nu îți mai răspundă nimeni ?

Din egoism, sau nu… ne putem doar imagina. Atât.Cu siguranţă  unii dintre voi ştiu, dar marea parte rămâne indiferentă la astfel de… poveşti, dar e momentul să nu rămânem nişte voyeurs, fiindcă este decembrie, este momentul când trebuie să ne hrănim spiritele, să ni le regăsim, iar pentru spirite nu există proteze.

Este momentul să facem acel ceva pentru a rămâne OAMENI. „Muzica pentru Viaţă” este cel mai simplu răspuns… dăm viaţă unor sentimente, pe care dealtfel, nu am avea curajul să le manifestăm… muzica o vom purta mult timp după ce nu se va mai auzi… ca şi amintirea celor pe care i-am pierdut, sau îi vom pierde, sau… ne vor pierde…

În perioada 19-24 decembrie, în Centrul Civic,  alături de Radio România Reşița învățăm, pentru prima dată în orașul de pe Bârzava, să deschidem lacătele din noi cu „Muzică pentru Viață”! Muzica este o terapie, arta de-a gândi cu sunete și partea frumoasă a ei ,este că atunci când te lovește nu simți durere, ci o mare bucurie, o eliberare și o apropiere de Divinitate. Muzica este  refugiul  unde putem să ne  strecurăm în spațiile dintre note și să întoarcem,  astfel, spatele tristeții.

 Dacă nu poți ajunge donează în conturile deschise de Crucea Roşie:

RO45BTRLEURCRT0376715101 în EURO

RO95BTRLRONCRT0376715101 în RON

Epilog: „Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea.” Ludwig van Beethoven

Anca Bica Bălălău