Voucherele de primă legitimare, benefice pentru sportul juvenil. Programul va continua şi în 2021

Peste 21.000 de copii din România au fost legitimaţi în această toamnă la diverse cluburi sportive, beneficiind astfel de voucherele în valoare de 300 de lei acordate de stat odată cu prima legitimare. Disciplinele fotbal, handbal, baschet, atletism, nataţie şi pentatlon modern au beneficiat de cele mai multe legitimări. Precizările au fost făcute, pentru AGERPRES, de Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, care a adăugat că intenţionează să prelungească şi în 2021 programul ministerial de acordare a voucherelor.

“Mă bucur să pot spune că acest proiect este o reuşită, prin intermediul său am reuşit să aducem către sport şi să legitimăm peste 21.000 de noi copii, în doar două luni şi jumătate, în plină pandemie. Vorbim despre o creştere semnificativă a numărului de copii legitimaţi, avem judeţe unde am crescut faţă de situaţia anterioară şi cu peste 100%. Este un rezultat extraordinar, în condiţii adverse, şi tocmai de aceea nu ne vom opri, ne dorim să continuăm acest proiect al voucherelor şi în 2021 şi să mărim numărul de beneficiari până la 100.000″, a declarat ministrul.

Conform MTS, 21.753 de copii au fost legitimaţi pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie 2020-30 noiembrie 2020. Voucherele de primă legitimare, în valoare de 300 de lei, au putut fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv, scopul acordării ajutorului financiar fiind încurajarea practicării sportului de performanţă.

foto: AGERPRES

De același autor

Related Articles