Voleibalistele junioare ale CSȘ Lugoj pe urmele senioarelor

Echipa de volei a CSȘ Lugoj a încheiat pe locul secund turneul semifinal organizat la Buziaș de Agroland Timișoara, echipă ce a încheiat pe prima poziție cu 15 puncte, adunate în urma a cinci victorii cu 3-0.

Lugojencele pregătite de profesoara Carmen Todros, asistată de profesorul Dorin Horvath, au acumulat 12 puncte, linia de clasament consemnând 4 victorii cu 3-0 (Turda, Târgu Mureș, Baia Mare și Bega Timișoara) și o înfrângere cu 0-3 în fața gazdelor de la Agroland.

Vor fi prezente în semifinale, faza a doua

Poziția din clasament conferă junioarelor lugojene posibilitatea participării în faza a doua semifinală, ce va reuni patru echipe, două clasate pe locul 2 și două pe locul 3 în primul turneu semifinal. Cele două serii ce vor fi organizate vor trimite alte două echipe în finală, care vor completa tabloul de șase al formațiilor ce se vor lupta pentru medalii. Din această serie s-a mai calificat CSS 2 Baia Mare, care a încheiat pe locul III.

Pentru CSȘ Lugoj cel mai bun joc în acest turneu a fost cel cu Agroland, care chiar dacă a fost pierdut cu 0-3 (23-25, 15-25, 21-25), a arătat că echipa are potențial și se poate lupta de la egal cu selecționatele naționale care domină întrecerea juvenilă. Cu ceva mai multă atenție în preluare, corelate cu o agresivitate mărită pe fileu, junioarele lugojene pot ajunge după o absență destul de mare în finala națională.

Au evoluat pentru CSȘ Lugoj: Daiana Roman, Natalia Preda, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panțiru, Iulia Niga, Cristina Catrina, Andreea Ioniță, Denisa Jucu, Rossana Nistor, Noemi Csillag, Arina Ivașcu, Vanessa Fiat, Patricia Barbulescu – libero.

Ion Moldovan