Voinţa Lupac, victorie clară şi în ultima etapă din playout

Voinţa Lupac a încheiat cu o victorie clară playout-ul Ligii a III-a de fotbal. În ultima rundă, cărăşenii au primit acasă replica formaţiei Retezatul Haţeg, de care au dispus cu scorul de 4-1. Caia, Jinga, Avramovici şi Cristodulo au marcat golurile învingătorilor, reuşita de onoare a oaspeţilor fiind semnată de Gavriluţi. O victorie absolut meritată, a spus după meci Adrian Enăşescu. Antrenorul Voinţei a formulat şi câteva concluzii la final de playout.

„Am început jocul exact așa cum ne-am dorit, cu o posesie bună. Am reușit să înscriem de două ori, şi am mai avut câteva ocazii importante de a majora această diferență. La pauză am schimbat trei jucători, am încercat să dăm mai multe minute fotbaliştilor care au intrat mai puțin pe parcursul campionatului. Felicit și revenirea lui Milan Cheda, după o absență îndelungată, de un an și trei luni, în urma unei accidentări. A doua repriză am dominat-o clar, am reușit să ne impunem la final cu 4-1, o victorie indiscutabilă. Nu s-a pus deloc problema învingătoarei. Felicit încă o dată echipa pentru felul cum am gestionat acest joc. Cred că, fiind matematic câștigătorii seriei de playout, era mai greu să rămânem concentraţi, dar am reușit să o facem.

Ca o analiză scurtă, cred că avem multe aspecte îmbucurătoare. Suntem echipa cu cele mai multe goluri marcate din seriile de playout  – și cred că și din playoff, dar acolo probabil că au fost jocuri mai echilibrate. Avem foarte mulți marcatori, un lucru ce spune multe despre faptul că pe faza ofensivă am arătat bine. Pe apărare, faptul că nu am luat goluri din faze fixe arată că am interpretat corect și faza defensivă. Felicitări tuturor pentru campionatul încheiat. Cred că din punctul nostru de vedere a fost unul bun. Se putea şi mai bine, întotdeauna este loc de mai bine, dar o să analizăm mai în detaliu ceea ce am realizat și vom decide pe viitor.”

Voinţa Lupac a încheiat playout-ul seriei a 7-a pe prima poziţie, cu 48 de puncte – şi un avans de 13 puncte faţă de ocupanta locului doi, Jiul Petroşani. Bilanţul Voinţei a fost de 7 victorii şi trei înfrângeri, cu 31 de goluri marcate şi doar 14 primite.

Din păcate, finalul playout-ului n-a fost la fel de bun pentru Progresul Ezeriş, cealaltă formaţie cărăşeană din seria a 7-a. Pe propriul teren, ezerişenii au pierdut, scor 2-5, duelul cu Aurul Brad. Cu o singură victorie, două egaluri şi şapte înfrângeri, Progresul încheie playout-ul pe ultimul loc – ceea ce înseamnă că echipa va reveni din sezonul viitor  în Liga a IV-a a judeţului Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles