Viteză în Coastă: etapa de la Câmpulung Muscel, anulată după un tragic accident

În cursul zilei de sâmbătă, 21 octombrie, în a treia manșă de antrenamente a ultimei etape din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată la Câmpulung, a avut loc un grav accident în care a fost implicat și un spectator. Acesta se afla într-o zonă interzisă publicului.

Potrivit Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, într-un viraj de stânga, pilotul Claudiu Ciucă a frânat târziu, iar mașina a ieşit în decor. Bolidul s-a oprit într-o mașină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care nu a respectat indicațiile de securitate și a rămas totuși în zonă.


Iniţial, bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung, unde a fost stabilizat şi urma să fie transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti. În drum spre elicopter, starea victimei s-a agravat şi, în ciuda eforturilor depuse la faţa locului de personalul medical, care a efectuat manevre de resuscitare timp de peste 45 de minute, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului.

Zona în care s-a produs tragedia era era semnalizată „Interzis Spectatori” și balizată, însă pentru reşiţeanul Claudiu Ciucă – unul dintre cei mai buni piloţi din actualul sezon şi un pasionat practicant al sporturilor cu motor – trauma psihică după acest nefericit eveniment va fi cu siguranţă greu de depăşit.

Organizatorii cursei de la Câmpulung Muscel şi-au exprimat tristeţea pentru cele întâmplate şi au anunţat pe contul de facebook anularea Trofeului Câmpulung Muscel.

“Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare automobilistică – Trofeul Câmpulung Muscel 2023 – s-a transformat într-o tragedie. Suntem consternați, dar în același timp solidari în primul rând cu familia greu încercată. Este un eveniment care ne marchează pe toți.
Din punctul nostru de vedere totul a fost organizat așa cum trebuie, atât pe parte organizatorică, cât și pe parte de dispozitiv de securitate. Au fost făcute toate demersurile, au fost luate toate avizele, oamenii au fost instruiți și plasați în locurile unde era nevoie. Din informațiile pe care le avem în acest moment a fost, practic, o nerespectare a dispozițiilor forțelor de ordine.
Suntem cu toții afectați, gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia greu încercată. În acest sens, noi, ca organizatori, împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv și conducerea cursei, am luat decizia să anulăm competiția
” a transmis Iulian Nicolaescu, președinte club organizator al Trofeului Câmpulung Muscel 2023.


foto: facebook Trofeul Câmpulung Muscel.

Cele mai citite

Related Articles