Vinerea neagră pentru Progresul Ezeriş. Voinţa Lupac a câştigat la scor duelul cărăşean

Cea de-a treia etapă din playout-ul Ligii a III-a de fotbal a programat în Caraş-Severin un duel dezechilibrat: Voinţa Lupac, liderul grupei din seria a 7-a, a primit acasă replica ultimei clasate, Progresul Ezeriş.


“Croaţii” lui Adrian Enăşescu au profitat din plin de momentul greu prin care trece formaţia ezerişeană. Demoralizată după o serie de rezultate modeste şi lipsită de aportul portarului Cristian Birăescu – care a luat roşu în etapa trecută – Progresul n-a avut nicio şansă în faţa Voinţei. A fost 3-1 la pauză şi 7-1 după ultimul fluier. Dalea, Urdea, de două ori, Avramovici, Giurică, Cristodulo şi Caia au marcat golurile Lupacului, reuşita de onoare a oaspeţilor fiind semnată de francezul Piquionne. O victorie categorică şi meritată, a spus la final antrenorul Voinţei, Adrian Enăşescu:

“Un duel în care ne-am impus, și mă bucur că am câștigat de o manieră clară. Mă bucură în continuare prestația bună pe care o avem acasă, marcăm multe goluri – și, mai mult decât atât, am avut șase marcatori din șapte goluri, ceea ce e îmbucurător pentru echipă. Am întâlnit o formatie rănită, din păcate. Ei sunt într-o perioadă mai delicată și se pare că nu reușesc să iasă din pasa asta. Astăzi cred că au fost clare ostilitățile în teren. Urmează încă un meci acasă, cu Bradul, un meci extrem de greu din punctul meu de vedere, în care încercăm să prestăm acelaşi joc și să ne menținem poziția. Cam asta ne dorim.”

Evident, starea de spirit a fost cu totul alta în tabăra Progresului. Antrenorul Mircea Manu:

“Pot spune că am făcut o primă repriză bună, având în vedere și faptul că e prima dată când joacă Varga la noi în poartă în acest sezon. Apoi, în a doua repriză, pur și simplu am fost storşi de orice picătură de energie. Pur și simplu ne-am băgat singuri mingile în poartă. Ce să spun, atâta timp cât matematic nu suntem retrogradați, rămân la echipă. Sperăm să reintre Cristi Birăescu din etapa următoare și să ne jucăm ultima șansă. Ați văzut, am încercat să băgăm astăzi și niște copii. Nu prea avem experiență de Liga a III-a, am mai spus-o, dar sperăm până în ultimul moment.”

Mult mai dur în aprecieri a fost directorul sportiv al Progresului, Cristian Şodâncă:

“Am reușit performanța să ne facem de rușine chiar în Vinerea neagră. Da, asta este o înfrângere usturătoare. Sincer, nu ne așteptam la o evoluție aşa de slabă a echipei noastre, dar asta este. Mergem până la capăt și vedem ce o să fie din vară. Mai avem acum un meci important acasă, și probabil după aceea o să jucăm mai mult cu cei care nu au jucat până acum, pentru că rezultatele sunt aceleași. S-a simțit lipsa portarului Cristian Birăescu, la noi orice jucător care lipsește se simte. El este un lider în vestiar, nu s-a simțit neapărat pe teren, cât în vestiar – dar nu trebuie să stăm acum să plângem. După Birăescu, după mine sau după alții. Asta a fost.”


Pe 22 aprilie, în etapa a patra a playout-ului, Voinţa Lupac va primi acasă replica Aurului Brad – iar Progresul Ezeriş va juca tot pe teren propriu, contra formaţiei Viitorul Pandurii Târgu Jiu II.

De același autor

Related Articles