Replica Daciei 108 – faimosul automobil pilotat în anii 80 de campionul reşiţean Werner Hirschvogel  – a dat cel dintâi examen oficial într-o competiţie internă. Andrei Rotaru, iniţiatorul ambiţiosului proiect, a pilotat maşina la Adâncata, în cadrul primei etape a Romanian Retro Racing Look Sport, competiţia de viteză în circuit rezervată vehiculelor istorice. Iar primul concurs a confirmat că Dacia 108 nu poate sta departe de podium! Deocamdată a fost locul III la clasa A1B1, un debut promiţător pentru maşinuţa care îşi trăieşte acum a doua tinereţe.

Automobilele istorice şi-au dat prima întâlnire din 2021 în data de 17 aprilie, pe circuitul de la Motorpark Romania. Aflat la inceputul celui de-al patrulea an de existenţă, Romanian Retro Racing Look Sport, Campionatul National de Regularitate si Viteza pe Circuit Dedicat Autovehiculelor Istorice, atrage din ce in ce mai mult atenţia, atât din partea participantilor, cât şi a iubitorilor de motorsport. Treizeci si trei de automobile istorice s-au aliniat la start in cadrul Categoriei de Regularitate pe Circuit, iar o clasă foarte animata a fost cea de regularitate a secţiunii Dacia Revival.

În cadrul categoriei Regularitate pe Circuit, obiectivul este un ecart cat mai mic fata de un tur de referinţă, în vreme ce la secţiunea Viteza pe Circuit, scopul este acela de a face cel mai bun timp in manşa de calificări şi de a fi clasat cât mai în faţă la sfârşitul manşei de concurs.

Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club Romania şi se desfăşoară sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

video: facebook Andrei Rotaru