[VIDEO] O patinatoare americană face istorie la JO de iarnă

Patinatoarea americană Mirai Nagasau a făcut istorie la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang după ce a reuşit o săritură triplu axel cu o aterizare perfectă, cel mai dificil salt din patinaj, fiind prima sportivă din SUA şi a treia din lume care a reuşit o asemenea figură la Olimpiada de iarnă.

Înaintea sa, o astfel de execuţie mai reuşiseră patinatoarele japoneze Midori Ito (1988, Calgary) şi Mao Asada (2010, Vancouver).

”Mă simt grozav. (…) Cu coada ochiului i-am văzut pe colegii mei care stăteau pe margine şi erau entuziasmaţi. Poate e ceva genetic japonez, dar eu sunt americancă, prima care reuşeşte o astfel de săritură”, a spus, după încheierea numărului, Nagasu.

La programul liber feminin, Nagasu a obţinut 137,53 puncte, situându-se pe locul doi, după Alina Zaghitova (OAR – sportivii olimpici din Rusia), cu 158,08 puncte. Punctajul său a contribuit la câştigarea bronzului pentru echipa americană, la masculin colegul său, Adam Rippon, ocupând locul trei, cu 172,98 puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=4pyV0G7HeEc

Mirai Nagasu, 24 de ani, s-a născut în Statele Unite din părinţi imigranţi. A început să facă patinaj la vârsta de cinci ani, avându-o ca model pe Michelle Kwan, de două ori campioană olimpică, în 1998 şi 2002.

De același autor

Related Articles