[VIDEO] Franţa a găzduit prima gală Bellator MMA! Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Hexagon, ovaţionată de fanii artelor marţiale mixte

Artele marţiale mixte, cel mai spectaculos dintre sporturile de contact, şi-a intrat în drepturi şi în Franţa — stat care interzisese în urmă cu patru ani acest tip de confruntare sportivă. Extrem de populare peste ocean, galele MMA şi-au câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi şi în Europa, iar Franţa a luat act de interesul crescut al publicului şi a acţionat în consecinţă.

Bellator, una dintre cele mai prestigioase organizaţii care promovează artele marţiale mixte, a avut onoarea de a desfăşura, în data de 10 octombrie, o gală istorică la Paris. Evenimentul l-a avut în prim-plan pe cunoscutul luptător francez  Cheick Kongo, care şi-a început impresionanta carieră în urmă cu aproape două decenii. Din păcate, prima sa luptă acasă nu a fost încununată de succes. Bucuria francezilor a fost stricată de americanul Timothy Johnson, care a fost văzut câştigător de doi dintre cei trei arbitri ai main-event-ului de la Paris. 

Între cei care au susţinut reintroducerea artelor marţiale mixte pe pământ francez se numără şi Roxana Mărăcineanu, actualul ministru al Sporturilor din Hexagon. Plecată din România în 1984, ea a devenit campioană mondială de nataţie sub culorile Franţei, iar din 2018 deţine portofoliul Sporturilor în guvernul francez. Roxana Mărăcineanu şi-a expus public punctul de vedere legat de MMA, iar demersurile sale au fost încununate de succes în luna februarie, când Franţa a legalizat competiţiile de arte marţiale mixte.

Evenimentul Bellator din 10 octombrie a fost prima gală majoră organizată în Franţa, dar o altă competiţie de MMA a avut loc cu două zile mai devreme, în apropiere de Paris.  Prezentă la această gală, Roxana Mărăcineanu a avut parte de ovaţii; ea a fost ridicată în braţe de Laetitia Blot, o sportivă care a recunoscut-o în public şi a ţinut să-şi manifeste astfel recunoştinţa pentru legalizarea galelor MMA.

foto: mmajunkie.usatoday.com

sursa video: twitter

De același autor

Related Articles