[VIDEO-FOTO] Luminița Dobrescu, o mare campioană printre elevii campioni de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița

761

Miercuri,28 februarie s-a derulat o nouă etapă în Programul naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”. A fost lansat și la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița de către reprezentanții Direcției Județene de Sport și Tineret Caraș-Severin, inspectorii de sport: Dorin Voina și Narcis Lazăr.

Performanţa face diferenţa!

Elevii s-au întâlnit cu Luminița Dobrescu, multipla campioană națională și internațională, participantă la trei Olimpiade. Manifestarea a început cu ascultarea Imnului Național al României și cu vizionarea peliculelor promoționale ale campaniei.

Elevii au fost foarte încântați să participe la această întâlnire:

Noemi Penzeș:

“Mi-a plăcut foarte mult întâlnirea de astăzi și consider că a fost una motivațională. Eu încerc să fac echilibrul acesta dintre școală și sport. Acum pot să spun că am mai multă motivație, să reușesc să fac acest echilibru.Nu am avut foarte mult contact cu lumea înotului, dar sunt foarte fericită să aflu despre cine a fost Luminița Dobrescu. Mi-au rămas în minte câteva idei: să nu fim demotivați, să nu fim nehotărâți, să nu renunțăm la visul nostru.”

Ioana Stănilescu:

”A fost o atmosferă bună. Mi-a plăcut. Îi mulțumim doamnei Dobrescu că a venit la liceul nostru și că, prin sfaturile sale, a ajutat elevii să se îndrepte și către sport. Este foarte important să faci sport măcar o jumătate de oră pe zi. Sportul te ajută foarte mult și la școala și în viața de zi cu zi  ți te ajută să gândești mult mai bine.”

Andrei Radu:

”A fost o atmosferă frumoasă alături de colegii mei. Doamna Luminița Dobrescu îi îndrumă și pe alții să facă și eu sport, nu neapărat de performanță. Măcar o oră pe zi să-și facă timp și pentru sport. Sportul este important nu numai pentru menținerea fizică, ci și pentru cea psihică, te ajută să gândești mai limpede, să te relaxezi. ”

Luminița Dobrescu, în cei 22 de ani în care a practicat înotul, a cucerit peste 500 de medalii la întrecerile oficiale și neoficiale, naționale și internaționale. A fost bucuroasă că le-a putut împărtăși copiilor din experiența sa:

„Sunt emoționată. Să vin, să vorbesc despre sport în fața copiilor este o plăcere pentru mine. A fost foarte bine azi. Cred că au fost încântați și le recomand să facă sport. Mă bucură că există un astfel de proiect,că foștii sportivi pot veni în fața elevilor și a studenților, să vorbească despre ce au făcut ei în viață și ce înseamnă sportul,la ce ne ajută sportul în viață. Mă simt onorată și mândră să particip la acest proiect. Le transmit părinților să îndrume copiii să facă mișcare, nu neapărat sport de performanță, ci doar să facă mișcare: joaca afară, săniuș, bulgăreală, educație fizică. Vor vedea că astfel copiii lor cresc sănătoși, fizic și psihic„.

Luminița Dobrescu este maestră emerită a sportului. Dublă vicecampionă europeană la senioare, vicecampioană mondială universitară și multiplă campioană balcanică la 100 și 200 metri liber, și cu ștafetele României de 100 și 200 metri liber. Timp de 12 ani a fost în topul celor mai bune 12 înotătoare ale lumii, fiind recompensată, în anul 1997, de către Federația Internațională de Natație cu Diploma de Excelență.

Cristina Corocan