[VIDEO-FOTO] Înotătorii reșițeni continuă pregătirile cu speranța că vor putea participa la competiții în acest an

Înotătorii de performanță de la Clubul Sportiv Școlar Reșița au revenit în bazinul din Complexul Municipal de Sport și Sănătate ”Ioan Schuster” Reșița, respectând măsurile impuse în starea de alertă. Antrenoarea Nadia Câmpan de la CSS Reșița a vorbit despre cum decurge pregătirea, reluată acum o lună:

„Suntem fericiți că am reușit să revenim în bazin. Încă din data de 15 iunie am început să ne antrenăm în bazin și mulțumim pe această cale Primăriei Reșița pentru înțelegere și pentru redeschiderea bazinului. Prin acest mod sperăm că ne vom reveni până în septembrie, iar din acea lună să începem pregătirea adevărată. De asemenea, sperăm să începem concursurile. Sportivilor le-a fost foarte greu la început. După data de 15 mai am început să ne pregătim prin parcuri și am refăcut cât de cât pregătirea fizică. Dar pot spune că în apă este totul și cu totul diferit și a fost mai greu. Din cauza pauzei mari se pierde simțul apei, se pierde rezistența, dar acum copiii își revin. Sunt dornici, ambițioși și sper să ajungem la forma de la care am plecat. Copiii respectă cu ușurință măsurile impuse: poartă mască, fac dușuri înainte de-a intra în apă și respectă distanțarea socială. La antrenament sunt prezenți zece copii, fiecare cu culoarul lui și trebuie să ne obișnuim cu aceste reguli. Printre sportivii pe care-i antrenez se numără Denis Popescu, Erwin Schmelas, Roberta Baciună, sunt și cei mici, Ianis Bodnariuc, Bianca Bichescu, Eduard Laszlo . De asemenea, și colega mea Adina Schuster a revenit cu sportivii la antrenamente, printre care se numără Emma Balint, Alexandra Careba, Alex Neamțu”, a declarat antrenoarea Nadia Câmpan.

Înotătorii sunt bucuroși că au putut reveni în ”apă” pentru antrenamente. Roberta Băciună așteaptă nerăbdătoare să participe din nou în concursuri:  

„Ne bucurăm că am revenit în bazin, regulile sunt destul de drastice, dar pot fi respectate. În rest este destul de bine că am putut începe. După trei luni de pauză a fost destul de ciudat când am revenit în apă. Pregătirea decurge bine, este rău faptul că nu vom mai avea concursuri în acest an, însă ne pregătim pentru viitoare competiții în cazul în care se vor ivi”.

În prezent în bazinul reșițean se pregătesc două grupe de juniori și componenții clubului de înot masters Reșița 07.

De același autor

Related Articles