[VIDEO-FOTO] Copiii reșițenilor fac mișcare prin joacă, într-un proiect inițiat de Primărie

92

Sute de copii din Reșița au înotat într-un proiect inițiat de administrația locală pentru a-i atrage spre arenele sportive.

Complexul Municipal de Sport și Sănătate din Reșița a fost gazda unei competiții distractive de înot, dedicată, în primul rând copiilor, dar și părinților, care i-au încurajat din tribune. De la cei mai mici de 4 ani până la adolescenți s-au bucurat de momente plăcute în bazin, unde mai mult s-au bălăcit, decât au înotat. Scopul a fost de a-i atrage să practice acest sport, într-un proiect dezvoltat de Primăria Reșița.

Ne-a spus mai multe directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița, Marius Crețean:

”În acest an, Primăria Reșița, împreună cu Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern, dorește să organizeze un număr cât mai mare de competiții, prin care să se promoveze, toate ramurile de sport care se practică în Reșița. Prima competiție a fost de înot. Vom continua cu alte sporturi, iar înotul va fi prezent aproape în fiecare lună în calendarul Primăriei.Încercăm să insuflăm copiilor dorința de a practica înotul, de a practica mișcarea, să arătăm cât de benefic este sportul pentru sănătatea copiilor și să atragem cât mai mulți copii de la toate școlile din oraș să practice înotul, dar și alte ramuri sportive, precum:handbalul, atletismul, luptele, gimnastica ritmică, gimnastica artistică, a spus Marius Crețean.

Bazinul Olimpic din Reșița a devenit neîncăpător, peste 180 de copii fiind implicați în acțiune. Cei mici s-au distrat și au primit și premii, dulciuri și diplome.

Flavia, 6 ani:

”Astăzi avem un concurs de înot și mie îmi place foarte mult. Pe mine m-a învățat tata să înot”.

Natalia,6 ani:

“Mi-a plăcut foarte mult, azi, mai ales că am concurat și la sfârșit ne sunt oferite premii. Sunt foarte bucuroasă că am concurat. Nu fac de mult timp înot. Antrenorul meu, Sergiu m-a învățat să înot. Ne înțelegem foarte bine cu el. Într-o zi ne-a dat două bomboane și într-o altă zi, o bomboană.”

Amalia, 5 ani:

”Eu nu știu să înot de aceea am colac cu mine. Astăzi la bazin avem concurs și pe mine mă susțin mama și tata.Eu vreau neapărat să învăț să înot.Dacă nu facem mișcare, ne îmbolnăvim.”

Suzana, 5 ani:

”Azi am înotat și a fost foarte ușor. Mie îmi place să înot și vreau să învăț fără colac.”

Raluca, 5 ani:

”Azi am înotat și îmi place să înot. Știu să înot și fără colac. O să mai particip și la alte concursuri.”

Acțiunea a fost organizată de Primăria Reșița, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș – Severin și Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern.

Cristina Corocan