[VIDEO-AUDIO] Slalom după medalii! Reşiţeanul Luca Voina, pe podium în Cupa României

După foarte mulţi ani, schiul reşiţean revine în prim-planul competiţiilor interne de top. La Baia Sprie a avut loc timp de două zile, în 18 şi 19 ianuarie, prima etapă a Cupei României pentru sportivi sub 16 ani. Secţia de profil de la CSS Reşiţa a participat cu doi schiori, iar unul dintre ei a adus acasă două medalii. Pe podium a urcat Luca Voina, care reuşeşte să reînnoade firul succeselor reşiţene în competiţiile naţionale. Detalii a aflat Cristina Corocan de la profesorul-antrenor Adelin Preda.

“Am fost acolo cu Luca Voina şi Leonard Lupşa, care au făcut o treabă foarte bună şi au reuşit să aducă schiului reşiţean primele medalii după foarte mulţi ani de zile. Luca Voina a reuşit să se claseze pe locul doi în proba de slalom uriaş, iar în cea de slalom special s-a clasat pe locul trei. La special a făcut o primă manşă foarte bună, fiind pe locul I, dar, din păcate, în manşa a doua a căzut. Cu toate acestea, el tot a reuşit să rămână pe podium. Leonard Lupşa s-a clasat pe locul 18 la slalom uriaş. Din păcate, la slalom special a căzut în prima manşă şi a fost descalificat. Numărul mare de participanţi, în jur de 150, a fost o surpriză pentru toţi antrenorii, nu se aştepta nimeni să vină atât de mulţi sportivi din toate colţurile ţării. Luca Leonard a concurat la grupa HC, el având 11 ani, iar Leonard Lupşa, care are 12 ani, a luat startul la Under 14. Performanţele în acest sport nu se obţin de pe o zi pe alta. Luca Voina practică acest sport de la vârsta de trei ani, s-a pregătit cu Victor Tulburean de la clubul Adlernest, apoi l-am preluat eu, după ce a venit la CSS Reşiţa”, a precizat antrenorul Adelin Preda.

A fost o competiţie frumoasă, spune Luca Voina, care recunoaşte că a avut mari emoţii.

“A fost greu, dar totuşi frumos. Am concurat cu sportivi buni la Cupa României, iar eu am reuşit să urc pe podium şi la uriaş, şi la special. La uriaş am luat locul doi, iar la special, după două manşe, am luat locul trei. Am avut foarte mari emoţii, mă gândeam dacă o să cad, dacă mă bate unul sau altul dintre concurenţi, dar am reuşit, am ajuns şi pe podium. Lumea ne-a aplaudat, m-am simţit foarte bine”, a spus Luca Voina.

Schiorii şcolii sportive reşiţene speră să participe în 2022 atât la etapele de Cupa României şi cât la Naţionalele de la finalul sezonului. La secţia de profil de la CSS Reşiţa sunt legitimaţi  în prezent 23 de sportivi pregătiţi de antrenorul Adelin Preda.

De același autor

Related Articles