[VIDEO-AUDIO] Sărbătoare la Măureni! Comuna cărăşeană a fost pentru o zi capitala sportului românesc

Localnicii din Măureni şi oaspeţii lor au avut astăzi parte de o zi de neuitat. Întreaga comună a fost în sărbătoare, la deschiderea oficială a bazei sportive cu teren sintetic şi a parcului din zona centrală. Cocheta bază sportivă, proiectul de suflet al primarului Brian Filimon, a fost inaugurată la amiază, în prezenţa oficialităţilor, a invitaţilor şi a locuitorilor veniţi la eveniment. Nume mari ale fotbalului şi boxului românesc au răspuns invitaţiei lansate cu acest prilej de gazdele din Măureni. Edilul comunei a vorbit despre acest moment, pe care recunoaşte că l-a trăit cu emoţii.

“Acesta a fost visul, dorinţa ca această zi să fie una de sărbătoare la Măureni. Ca aceşti copii minunaţi care se aud în spatele nostru să se bucure şi să ne redea acel zâmbet de încredere de după pandemie. Am reușit prin construirea acestei baze sportive și a unui parc pentru copii să facem lucruri mari pentru comunitatea noastră. Am încercat să facem în aşa fel încât să se bucure întreg județul și întreaga zonă de vest. Am pus Măureniul pe harta națională în mod pozitiv. Evenimentul a început cu tăierea panglicii împreună cu senatorul Marcel Vela, alături de prefectul Cristian Gâfu și de Rică Neaga, care a avut un aport important, nu doar sufletesc, la concretizarea proiectului acestei baze sportive. Acest eveniment a fost un vis pentru mine, ca la Măureni să pășească peste 25 de vedete, mai ales când vine vorba despre oameni din lumea sportului care au realizat multe pentru țară și care au fost văzuți de mulţi doar la televizor”, a spus primarul Brian Filimon.

Aflat de această dată în postura de prezentator, fostul dinamovist Giani Chiriţă s-a arătat plăcut impresionat de primirea de care a avut parte în Banat:

După-amiază şi seara, fotbalul şi boxul au făcut spectacol la Măureni. Un campionat local de minifotbal şi atractive confruntări şi demonstraţii în ringul de box au încălzit atmosfera. Campionul Flavius Biea de la Timişoara, deţinătorul centurii intercontinentale IBA la semi-mijlocie, dar şi triplul campion mondial Francisc Vaştag, cel mai valoros reprezentant al boxului românesc, au fost aplaudaţi de un public entuziast. A urmat mult-aşteptatul meci al vedetelor din fotbal, care a reunit la teren peste 25 de jucători apreciaţi şi îndrăgiţi de microbiştii români. S-au înfruntat amical echipele Steaua, condusă de Rică Neaga, şi Poli Timişoara, al cărei căpitan a fost Dan Alexa. Publicul i-a putut aplauda, între alţii, pe Rică Neaga, Marian Aliuță, Sorin Ghionea, Petre Marin, Adrian Pitu, Dan Alexa, Ciprian Marica, Ionel Dănciulescu, Ianis Zicu, Gabriel Cânu, Paul Codrea, Ștefan Grigorie, Iulian Tameș, George Galamaz, Ovidiu Burcă, Ovidiu Popescu, Alin Rațiu, Petru Țurcaș, Romario Benzar, Steliano Filip, Florinel Coman, Florin Tănase şi Cristian Daminuță.

burst
burst

Duelul Vedetelor a programat şi repriza a 3-a, dedicată autografelor şi sesiunii foto. Evenimentul va rămâne cu siguranţă în istoria comunei Măureni, care a fost gazda unei pleiade de vedete ale sportului românesc. În urmă vor rămâne nu doar amintirile frumoase, ci şi cele două obiective inaugurate, cu care Măureniul se va mândri mulţi ani de-acum înainte.

De același autor

Related Articles