[VIDEO-AUDIO] Șahiștii din Caraș-Severin s-au confruntat la ”Cupa Mărțișor”

249

O nouă ediție a ”Cupei Mărțișor” a avut loc luni, 2 martie la sala polivalentă din Reșița.  Și în acest an au răspuns prezent la competiție mai mulți practicanți ai sportului minții, din Reșița și Caransebeș.

A fost cea de a 11- a ediție în care participanții s-au întrecut în sistem elvețian, 7 runde, open general, timpul alocat pentru fiecare jucător fiind de 10 minute toate mutările cu increment 5 secunde pe mutare, conform regulamentului FIDE al jocului de șah rapid. Au luat parte la concurs copii, juniori și veterani.

”Iubitorii de șah s-au bucurat de venirea primăverii cu acest prilej, dar așteptam mai mulți participanți, a spus  Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin:

”A fost o competiție tradițională în calendarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin. ”Cupa Mărțișor” este o competiție adresată tuturor iubitorilor șahului, clasificați sau nu, juniori sau seniori, toți cei care iubesc șahul și doresc să se bucure de sosirea primăverii. Ne pare rău căci sunt foarte mulți absenți, poate mulți din cauza acestei ”isterii” legată de coronavirus. Juniorii performeri se pregătesc pentru apropiatele Campionate Naționale pentru copii și juniori, care vor avea loc la Oradea, a spus Mihai Bolintiș.”

Doamnele și domnișoarele au primit mărțișoare din partea participanților și împreună s-au bucurat de șah:

Anca Tecliș: ”Cupa Mărțișor” este o competiție foarte importantă pentru noi și îmi doresc să obțin un loc cât mai sus pe podium.Am primit multe mărțișoare astăzi”.

Ionel Văduva: ”Prin această competiție sărbătorim ziua mărțișorului, vreau să obțin un loc cât mai bun. Astăzi am oferit multe mărțișoare.”

Alin Stîngu: ” Este o tradiție să ne întâlnim în fiecare an la ”Cupa Mărțișorului pentru a sărbători această zi special. Și eu am oferit mărțișoare.”  

Cel mai vârstnic concurent de 79 de ani, Iancu Cornian, sosit de la Caransebeș s-a bucurat de competiție alături de toți ceilalți:

”Este o sărbătoare, un prilej de a oferi mărțișoare și a juca șah. Cât despre competiție îmi doresc să adun cât mai multe puncte, să iau o cupă, o medalie, a spus Iancu Cornian.”

S-au acordat cupe și medalii ocupanților primelor trei locuri în clasamentul general, dar și la diferitele categorii de vârstă.

sursa foto: Cristina Corocan