[VIDEO-AUDIO] Șahiștii din Caraș-Severin l-au omagiat pe marele poet național la ”Cupa 170 ani de Mihai Eminescu”

509

Asociația Județeană de șah Caraș-Severin a organizat miercuri, 15 ianuarie la sala polivalentă Cupa 170 ani de MIHAI EMINESCU. Participanții au recitat din creațiile eminesciene și apoi au jucat șah.

Am surprins atmosfera de la început de competiție:

Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin a evocat mai întâi personalitatea poetului nepereche:

Cupa ”170 ani de MIHAI EMINESCU” a reunit la start 30 de concurenți din Reșița, Bocșa și Caransebeș, cu vârste cuprinse de la 6 la 77 ani, jucători legitimati sau nu.

La final, s-a impus clar Daniel Cristian Pădurean cu 7 puncte din 7 urmat de Mihai Bolintiș cu 6 din 7 și Horia Chițibea cu 5 puncte din 7. La veterani a câștigat, surprinzător, Marin Crăciun de 77 ani, urmat de Florea Durița și Ioan Calomfirescu.

La Juniori s-a impus Albert Marian Drăgoi, cel care a împlinit 12 ani tocmai în 15 ianuarie.

El a fost urmat de Alexandru David Korcsek și Catalin-Vlad-Aurelian Guțu.

La Junioare locul I a revenit jucătoarei Anca Maria Tecliș, urmată de Teodora-Maria Gavra și Alessia-Andreea Costiș.

La Juniori 12 ani locul I a fost ocupat de Alin Stîngu, urmat de Ion-Valentin Văduva și Cătălin-Alexandru Tipol. La Juniori 10 ani locul I a revenit lui Dimitrie-Mihai-Valerian Șoșdeanu, urmat de Ian-Adrian  Dinuț și Patrick-Andreas Turi. La copii 8 ani locul I a fost ocupat de Bogdan-Andrei Grecu, urmat de Dacian-Mihai Gavra și Victor Urdei.

Următoarea competiție specială este Cupa ”Unirii”, care va avea loc chiar în data de 24 ianuarie. Până atunci copiii vor mai lua parte la Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

sursa foto: Cristina Corocan