[VIDEO-AUDIO] S-a jucat șah în centrul Reșiței, zeci de pasionați reunindu-se la Cupa orașului

Pe platoul din Centrul Civic al municipiului Reșița, în fața Sãlii Polivalente s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute cea de a 15-a ediție a Cupei Reșița la șah rapid, competiție tradiționalã, la care au luat parte mai mulți concurenți din diverse localități din vestul țării.

Editia din acest an, marcatã de rigorile combaterii pandemiei de COVID-19, a avut loc în aer liber cu câteva grade în atmosferă, dar pasiunea pentru sportul minții i-a reunit chiar și în aceste condiții.

”Se poate juca șah, chiar și în aceste condiții, pasiunea e mare”, a afirmat președintele Asociației județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș:

Participanții cu vârste cuprinse între 7 și 80 de ani s-au bucurat de șah, în ciuda gradele puține din atmosferă:

Pentru strãdania lor sportivii au fost recompensați cu premii în bani, cupe și medalii asigurate de cãtre Primãria Municipiului Reșița prin proiectul de minigranturi „Încredere în Reșița”, iar fondul total de premiere a depășit 3.000 lei.

În acest an mai sunt programate și alte concursuri tradiționale ale Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, unul dintre ele fiind Cupa 1 decembrie.