[VIDEO-AUDIO] ”Cupa Reșița” și-a păstrat emblema de etapă de referință în Campionatul Național de viteză în coastă

Traseul din Valea Domanului a găzduit la finalul săptămânii trecute o nouă etapă din Campionatul Național de viteză în coastă. Peste 50 de piloți s-au prezentat la ”Cupa Reșița”, oferind spectacol publicului numeros.

Reșița și-a păstrat emblema de etapă de referință în campionatul national spune președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu:

Emil Ghinea a obţinut o victorie spectaculoasă și a bifat al doilea succes stagional. Câştigătorul primei manşe, Octavian Ciovică a fost nevoit să se mulţumească la final cu poziţia secundă, fiind la doar 0.39 secunde de învingător. Podiumul a fost completat de Alexandru Piţigoi.

Emil Ghinea, la finalul etapei de la Reșița:

Ghinea a fost cronometrat în cele două manşe de concurs cu timpul 04 min 18 sec 704/1000 (2 min 09 sec 443/1000 în prima, respectiv 2 min 09 sec 261/1000, în a doua. Podiumul a fost completat de Octavian Ciovică , la 039/1000, şi de Alexandru Piţigoi, la 20 sec 318/1000.

Octavian Ciovică a vorbit despre cele două zile de concurs:

Octavian Ciovică este lider în clasamentul general, urmat de Emil Ghinea.

Antonia-Ioana Tănăsie din Brașov a fost singura femeie prezentă pe traseul din Valea Domanului și chiar pe pozitia a II-a a podiumului:

Peste 50 de piloți  profesioniști s-au aliniat la startul ediției 2022 a ”Cupei Reșița”, printre cei care au urcat pe podium în Valea Domanului au fost și reșițenii: Andrei Precup, Andrei Rotaru și Răzvan Gosta. Andrei Precup, ”locomotiva de Reșița”, a urcat de câteva ori pe podium, după ce a reușit pe ultima sută de metri să-și pregătească mașina pentru competiție :

Un alt reșițean victorios pe traseul din Valea Domanului este Răzvan Gosta, dar o comportare foarte bună a avut și George Șchiopulescu tot din Reșița:

”Cupa Reșița”, etapa a 2-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă a fost un succes, multiplul campion Lucien Hora vorbește despre ediția din acest an, unde ar fi vrut să participe mai mulți piloți:

După această etapă, a doua de coeficient 2 din acest sezon, Ciovică își păstrează fotoliul de lider al Categoriei II, cu 48 de puncte, urmat de Emil Ghinea, cu 43 de puncte, și Botond Szabo, cu 25,5 puncte. La Categoria I, Costel Cășuneanu rămâne lider autoritar cu 57 de puncte, urmat de Alexandru Pițigoi cu 40 de puncte și bulgarul Pavel Shenkov cu 28 de puncte.

Următoarea etapă programată este una de Categoria I, cea de la Valea Uzului, pe 23 iulie, iar apoi urmează cea de la Straja, Hunedoara, pe 13-14 august, care va avea coeficient 2. Aceasta din urmă va găzdui și etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2.

De același autor

Related Articles