[VIDEO-AUDIO] Reşiţa a revenit în circuitul handbalului juvenil! Polivalenta găzduieşte zilele acestea turneul final al junioarelor III

Municipiul Reşiţa găzduieşte începând de astăzi, timp de cinci zile, turneul final al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 3. Startul s-a dat de dimineaţă la Sala Polivalentă, iar atmosfera a fost una deosebit de animată, pentru că în tribune au putut lua loc suporterii vaccinaţi, testaţi sau care au avut deja COVID. E o bucurie faptul că sportul juvenil face din nou spectacol la Reşiţa, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal, Gheorghe Năsturel.

„Vreau să vă spun că sunt la Reșița cele mai bune opt echipe din țară la nivel de junioare III, adică până în 15 ani. Meciurile sunt frumoase, prezintă interes, avem și public și mă bucur s-a început o competiție națională cu juniorii. Regulamentul este puțin mai dificil, în sensul în care se punctează fiecare repriză, reprizele sunt de 20 de minute și se joacă diferit în fiecare dintre acestea. Se joacă 5+1, 3+3 avansat și handbal normal, 6+1, în repriza a treia. Aș dori să le mulțumesc celor care sunt alături de handbalul din Reșița și sper ca pe viitor să avem mai multe competiții și să dezvoltăm acest sport la toate categoriile de vârstă”, a declarat Gheorghe Năsturel.

Prezentă an de an în turneele finale, formaţia Liceului Traian Vuia din Reşiţa nu a intrat sezonul acesta în competiţie din cauza situaţiei pandemice, dar patru handbaliste ale profesoarei Lucia Moruţ au fost  împrumutate până în vară la CSM Târgu Jiu, unde au pus umărul la calificarea în turneul final. Astăzi, echipa gorjeană întărită cu jucătoarele reşiţene a debutat cu dreptul, reuşind să învingă cu scorul de 34-31 formaţia CSM Slatina (pe reprize 16-5, 9-15, 9-11).

CSM Tg. Jiu: Dumitru, Podărița – Radosavlevici 11, Chiriac 10, Cișmașu 5, Căciularu 3, Grecu 3, Bîrlete 1, Motoc 1, Copocean, Cruceru, Hentea, Imbri. Antrenor: Andrei Enache.

CSM Slatina: Cioponea, Ciortan, Dănoiu – Chirea 7, Trandafir 7, Sîrghi 4, Ștefan 4, Căruntu 2, Trușcă 2, Bora 2, Ninciu 2, Popescu 1, Ancuța, Tudor, Matei. Antrenori: Cristina Cojocaru, Andrei Popescu.

În celălalt meci al primei reuniuni, CSM Bucureşti a învins cu 31-28 echipa CSS 6 Bucureşti. Alte două jocuri se dispută chiar la această oră, în reuniunea de după-amiază.

De același autor

Related Articles