[VIDEO-AUDIO] Pasionații de schi s-au reunit pe Semenic la Cupa ”Colț de Rai” și Cupa ”Prietenii Munților”. Copiii s-au bucurat de zăpadă și de competiție

Muntele Semenic s-a prezentat ca un ”tărâm de vis” la finalul săptămânii trecute: relaxare, aer curat, soare dar și competiții. Aproape 100 de copii, majoritatea din vestul țării, s-au putut bucura de stratul de zăpadă proaspăt depus pe Muntele Semenic și au concurat la două competiții de schi, organizate în mod tradițional de Asociația ”Prietenii Munților Reșița” și Pensiunea ”Colț de Rai”.

Sâmbătă, 8 februarie a avut loc cea de a treia ediție a Cupei ”Colț de Rai” și etapa a III-a din Cupa ”Prietenii Munților”, ambele rezervate copiilor. Au participat aproape 90 de competititori din județele: Caraș-Severin, Timiș și Arad, la 4 categorii de vârstă, fete și băieți. Cei mai mici au experimentat prima participare la un astfel de concurs:

Unii dintre concurenți au venit să se distreze, dar mai ales să concureze, cum este cazul următorilor concurenți, Alex și Tudor,ambii din Reșița:

După concurs, după-amiaza, la Pensiunea ”Colț de Rai” a avut loc premierea învingătorilor. Organizatorii au pregătit premii consistente, pentru câștigători: bani, cupe, medalii, iar pentru toți participanții: dulciuri și jucării.

Cupele, transmisibile, la categoria Open au fost oferite în acest an performerilor Petra Lăzureanu și Erwin Schmelas, numele lor fiind inscripționat pe cele două cupe. S-au simțit foarte bine și de această dată:


Imediat după ce au coborât de pe podium i-am felicitat și pe alți laureați ai ediției a III-a a Cupei ”Semenic-Colț de Rai”:

”Mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea de care am avut parte în aceste zile pe Semenic. Și această ediție s-a desfășurat în condiții optime”, după cum a afirmat administratorul Pensiunii ”Colț de Rai”, Simona Rof:

Asociația ”Prietenii Munților” a contribuit semnificativ și în acest an la desfășurarea acestui concurs. Despre competiție a vorbit și președintele Asociației, Adrian Mateșoane:

—————-

În cea de a doua zi a avut loc etapa a IV-a a Cupei ”Prietenii Munților” pentru copii și adolescenți, cu două manșe de coborâre, rezultatele înregistrate de cei peste 70 de participanți contând pentru clasamentul general.

Reprezentanta Asociației ”Prietenii Munților”, Oana Borza a vorbit despre organizarea acestei etape:

Semenicul a oferit turiștilor o zi superbă, caracterizată astfel: soare, aer curat, relaxare.

Cu trotineta pe zăpadă ar fi ceva inedit pentru Muntele Semenic. Despre acest mod de distracție pe pârtie am dialogat cu Raul din Timișoara:

Pe pârtie aproape de elevii săi mai mici sau mai mari, l-am intâlnit pe “veteranul” Prietenilor Munților, Helmuth Krubl, acum președinte de onoare al acestei Asociații:

Peste două săptămâni pe Semenic va avea loc ultima etapă din Cupa ”Prietenii Munților” la schi pentru copii, iar în zilele de 7 si 8 martie este programată tradiționala ”Cupă a veteranilor”, rezervată” seniorilor schiori cu vârste cuprinse între 35 și peste 90 de ani.

sursa foto: Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles