[VIDEO-AUDIO] N-a fost să fie. Învinsă de Mureș Monsters, Reșița Locomotives va juca pentru bronzul național

“Locomotivele” reșițene au pierdut semifinala Campionatului Național de fotbal american. Pe arena Gloria, Locos au primit replica echipei Mureș Monsters, pe care o învinseseră în sezonul regulat cu 36-16. Cele două formații au fost protagonistele unui joc bărbătesc, cu faze spectaculoase și mai multe răsturnări de scor – ultima, reușită din păcate de oaspeți. Mureș Monsters și-a luat revanșa și s-a impus de această dată la Reșița, cu scorul de 30-26. În urma acestui rezultat, mureșenii merg în finala mare, iar Locomotivele vor juca pentru bronzul național. Se putea și mai bine, dar suntem mândri de ceea ce am realizat în actualul sezon, a spus după meci președintele-jucător al Locomotivelor, Raul Siladi.

“N-am câștigat meciul, dar am putut să oferim spectacol, și până la urmă asta ne-am propus. Evident că ne-am fi dorit să câștigăm și să ajungem în finală, dar trebuie să învățăm din această înfrângere. Trebuie să ne dăm seama că noi până la urmă suntem o echipă în construcție aflată la început de drum. Era frumos să ajungem în finală, dar mergem mai departe. Urmează un meci pentru locul 3, n-o să cedăm și vrem să obținem o medalie de bronz. Pentru noi ar fi o mare bucurie, dar bucuria cea mai mare e că oferim spectacol. Cred că acest lucru încântă pe toată lumea și asta ne-am și propus. Adică, am realizat exact ce ne-am propus la începutul sezonului. În primul meci i-am învins, dar jocul lor a crescut foarte mult. Și jocul nostru a crescut, pot spune că am făcut un joc bun pe ofensivă, dar am greșit în defensivă. În fotbalul american sunt meciuri din aceastea, se cheamă shootout, adică fiecare ofensivă ia mingea și marchează. Din păcate, ei au reușit să ne oprească o dată și a fost suficient să marcheze o dată în plus. Aici s-a decis meciul, deci nu pot să zic că am făcut un meci rău. (…) Se vede că și ei au jucători cu experiență. Un fir de păr a lipsit, ca să spun așa,  că să înclinăm balanța în favoarea noastră. Bineînțeles că suntem triști în momentul ăsta, dar fost un sezon în care am arătat că putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Suntem la început de drum, alte echipe au mai multe campionate câștigate decât avem noi meciuri jucate.Trebuie să fim bărbați și să vedem ce am greșit. Asta le-am și spus băieților: toată lumea știe să se bucure la victorii, hai să vedem dacă suntem suficient de bărbați ca să trecem peste înfrângeri. Până la urmă, fotbalul american, și sportul, în general, te învață și cum să gestionezi înfrângerile. Și în sport și în viață”, a declarat după joc Raul Siladi.

Peste două săptămâni, Reșița Locomotives și Cluj Crusaders se vor înfrunta pentru bronzul național. Finala mică va avea loc tot  în municipiul de pe Bârzava. În meciul pentru aur se vor întâlni, în capitală, Bucharest Rebels și Mureș Monsters.

Cele mai citite

Related Articles