[VIDEO-AUDIO] Hercules Maraton, la înălţime şi în 2022!

Tradiţionala competiție de alergare montană Hercules Maraton a transformat din nou stațiunea Băile Herculane într-o veritabilă capitală a sportului. Aproape 500 de iubitori ai alergării în aer liber s-au întrecut în zonă pe poteci de munte, într-un cadru natural de excepție. Ploaia din prima parte a zilei de sâmbătă a îngreunat puţin misiunea concurentilor sosiți din toate colturile tarii – dar nimeni nu și-a pierdut buna dispozitie. O competiție grea și frumoasă, au spus la final alergătorii de cursă lungă de la Hercules Maraton.

Câştigătorul detaşat al probei de 43 de km a fost şi anul acesta Alin Tănase, cel care a lansat în urmă cu peste un deceniu ambiţiosul proiect numit Hercules Maraton.

“În primul rând salut tuturor, mă bucur să văd atâta lume aici. Mă simt întotdeauna fericit când alerg la Hercules, pentru că a fost un vis al nostru. Prima dată am fost organizatori, acum suntem și noi concurenți sau alergători voluntari. Alerg cu sufletul și abia apoi mă gândesc la timp, urcări sau concurență. Îmi face o plăcere deosebită întotdeauna – și cel mai mult îmi place când ajung la Dobraia și începe să se audă zumzetul de jos. Atunci, nu știu, parcă prind aripi, oricât de obosit aș fi, sar din piatră în piatră cu o bucurie deosebită.
După mulți kilometri, tot ce îți dorești e să ajungi la finiș. Atunci am un sentiment de misiune îndeplinită. A fost o participare numeroasă, deși vremea a fost așa potrivnică dimineața. Ulterior s-a făcut frumos. Până la urmă, mă bucur că lumea nu s-a speriat de vreme. Dimineață chiar m-a bucurat să văd alergătorii, cât de îndârjiți erau și cum făceau încălzirea în ploaie. Deci e ceva foarte frumos, nişte nebuni frumoşi”, a spus Alin Tănase.

Costi Busuioc din Drobeta Turnu Severin şi reşiţeanul Laszlo Kokovics au completat podiumul maratonului la masculin:

În competiţia fetelor, cea mai rapidă maratonistă a fost din nou arădeanca Raluca Burtea.

“Cursa a fost grea, pentru că m-am așteptat la soare, m-am așteptat să fie un traseu mult mai uscat. E a treia oară când vin la maraton aici, a treia victorie a mea. Am reușit şi un personal best și sunt foarte mulțumită. Timpul meu a fost de 5 ore și 5 minute, mai bun ca anul trecut, când am făcut 5 ore 11. Am avut ploaie, noroi, foarte mult noroi. Partea de creastă a fost mai dificilă, pentru că a fost ceață, n-am avut vizibilitate și a bătut vântul foarte tare, abia ne puteam ține pe picioare. Acolo am pierdut un pic mai mult. Mi-am propus un timp sub 5 ore, dar am pierdut pe creastă și nu mi-a ieşit. Organizarea e foarte bună, de asta mă întorc mereu aici.”

Iată şi câştigătorii de la general:
Semimaraton masculin:
Alin Pavicis 1:58:23
Ionuţ-Sebastian Măran 2:00:10
Marian Vlad 2:04:21

Semimaraton feminin:

Alexandra Tirintică 2:40:15
Otilia Moţ 2:41:37
Andreea Cohut 2:41:58

Maraton masculin:
Alin Tănase 4:21:26
Costi Busuioc 4:38:16
Laszlo Kokovics 4:38:34

Maraton feminin:
Raluca Burtea 5:05:18
Rodica-Emilia Bogdan 5:31:27
Ada Camenita 5:43:43

Marea familie a alergătorilor lui Hercule s-a reunit din nou seara, pe terasa Cazinoului, la festivitatea de premiere. Laureaţii competiţiei au urcat pe podium, în aplauzele generoase ale asistenţei. Evenimentul s-a încheiat cu o inedită şi foarte interesantă prezentare a celei mai recente expediţii duse la bun sfârşit de cunoscutul alpinist timişorean Horia Colibăşanu. Filmul aventurii extreme până pe vârful Kangchenjunga din Munții Himalaya a fost comentat chiar de cunoscutul alpinist timişorean.


Concursul de alergare montană Hercules Maraton a fost organizat şi anul acesta de Clubul Sportiv Alternative Timişoara, cu sprijinul mai multor parteneri şi sponsori. La buna desfăşurare a competiţiei au pus umărul şi foarte mulţi voluntari inimoşi. Radio Reşiţa a susţinut evenimentul în calitate de partener media.

Cele mai citite

Related Articles