[VIDEO-AUDIO] Alex Korcsek a câştigat Cupa Unirii la şah

Unirea Principatelor a fost celebrată de şahiştii cărăşeni la masa de joc! Iubitorii sportului minţii s-au întâlnit în holul Polivalentei reşiţene, acolo unde a avut loc cea de-a 13-a ediţie a Cupei Unirii. Doar 21 de şahişti s-au aliniat la startul competiţiei, dintr-un motiv obiectiv: mai mulţi jucători care obişnuiau să participe la turneele de la Reşiţa au avut în ultimele zile teste pozitive la coronavirus. În aceste condiţii, participarea a fost apreciată ca mulţumitoare de preşedintele forului şahist judeţean Mihai Bolintiş.


“Probabil că în primăvară vom avea un număr mult mai mare de competitori, dacă şi condiţiile sanitare vor fi mai bune. Ne bucurăm ca avem copii la starţ pentru că, până la urmă, rolul nostru este de a creşte juniori. Mă gândesc aici la Alin Stângu, la Alexandru David Korcsek, care au dovedit că pot să se bată oricând cu seniorii. Avem şi juniori de la cursul de iniţiere. Deşi sunt specialişti care spun că nu ar trebui să îi ducem doi-trei ani în nicio competiţie, eu sunt adeptul ideii că oţelul trebuie călit”
, a declarat la start Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.


Conform tradiţiei, şahiştii s-au prins în Hora Unirii înainte de a se apleca asupra tablei de şah. Au urmat şapte runde viu-disputate, la finele cărora a triumfat Alexandru David Korcsek. Podiumul Open al Cupei Unirii a fost completat de Gheorghe Stroescu şi Ioan Calomfirescu. La veterani, pe primele trei locuri s-au clasaţ în ordine, Alexandru Pîrşan, Horia Irimia şi Marin Crăciun, iar în ierarhia juniorilor s-a impus Alin Stîngu, urmat de Cătălin Guţu şi Raul Olteanu. Secţiunea junioarelor a fost câştigată de Carolina Şerban-Tarbuzan, secondată de Ariana Muntean. La feminin, locul I a fost ocupat de Dana Munteanu. Au mai fost stabiliţi câştigătorii pe grupele mici de vârstă: 12 ani – Luca Fileri; 10 ani – Iris Bejinariu; 8 ani – Ludovic Braun, urmat de Darius Băcanu.

De același autor

Related Articles