[VIDEO-AUDIO] ”Cine știe olimpism câștigă”, cei mai buni elevi ai județului Caraș-Severin și-au testat cunoștințele în domeniu în tradiționalul concurs organizat la Reșița

Tradiționalul Concurs ”Cine știe olimpism câștigă” a avut loc în amfiteatrul Centrul Universitar UBB din Reșița. Mai mulți elevi reprezentând instituții de învățământ din județul Caraș-Severin și-au testat cunoștințele despre olimpism.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭̦𝐢:

• Colegiul Național ,,Traian Lalescu” Reșița;

• Școala Gimnazială Slatina Timiș;

• Școala Gimnazială ,,Petre Sava Băleanu” Văliug;

• Școala Gimnazială Berzasca;

• Școala Gimnazială ,,Marius Șandru” Reșița;

• Școala Gimnazială Vârciorova;

• Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa;

• Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița;

• Liceul de Arte ,,Sabin Păuța” Reșița.

𝐂𝐥𝐚𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥:

Locul I – Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița;

Locul II – Colegiul Național ,,Traian Lalescu” Reșița;

Locul III – Școala Gimnazială ,,Petre Sava Băleanu” Văliug.

La această ediție au fost prezenți și elevi din mediul rural, încântați să ia parte la concurs:

”A fost foarte frumos, foarte interesant. Mi-am îmbunătățit cultura generală despre olimpism. Tot timpul mi-am dorit acest lucru și am învățat mult pentru concursul acesta și am făcut-o cu plăcere.”

”Noi am ocupat locul 2 și sunt foarte mândru de asta.  Mi s-a părut foarte bine organizat, colegii mei sunt foarte buni și au învățat mult pentru concurs. Mi-am îmbunătățit și cultura generală.

”A fost interesant. A fost ceva nou, nu am mai fost. Asta e prima dată când particip la concursul acesta și a fost excelent.  Sportul este foarte important pentru mine.”

”M-am prezentat la acest gen de concurs pentru prima dată.  Eu sunt la Școala gimnazială din Vârciorova. Este prima dată și am avut foarte multe emoții, mai ales când am cântat la vioară. Pe partea teoretică m-am pregătit cam de vreo lună încoace. Pentru mine reprezintă un lucru exceptional și sunt mândră de toți sportivii români care au fost prezenți la Jocurile Olimpice.”

Sorina Corcoață inspectorul de sport din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin:

”Ne-am bucurat de prezența 6 echipaje, am continuat tradiția, cred că a fost o reușită competiția. Copiii s-au bucurat de prezența lor la Reșița. Am avut echipe din mediu rural, ceea ce înseamnă un pas înainte pentru noi și cred că buna noastră comunicare, a Inspectoratului Școlar, a Universității, Primăriei a contribuit la reușit acestei competiții. Copiii m-au surprins cât de mult au învățat și câte noutăți au aflat legat de olimpism și cu siguranță a fost o acțiune benefică și va contribui la formarea lor în viitor.”

Concursul Cine știe olimpism câștigă a fost organizat de Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin, în colaborare cu Asociația Sportul pentru Toți Caraș-Severin, în cadrul proiectului Restart – cărășenii în mișcare,  finanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin.

Cele mai citite

Related Articles