[VIDEO-AUDIO] Cei mai buni pugiliști ai Reșiței se pregătesc în aer liber sub coordonarea antrenorului emerit, Francisc Vaștag

325

Boxerii de la CSM Reşiţa se pregătesc în această perioadă în municipiu pe terenul de sport din cadrul clubului. Sportivii nu pot intra în sală pentru pregătirea specializată.

”Sperăm să putem să participăm și la competiții”, spune coordonatorul secției de box a CSM Reșița, maestrul emerit Francisc Vaștag:

”Ținem cont și de timpul călduros, de aceea ne vedem dimineața  la ora  8.30, pentru a evita căldura. Din păcate nu putem intra în sală și nici calendarul competițional nu este definitivat. După 15 septembrie s-ar putea desfășura două competiții, rezervate categoriilor tineret și Under 23. Cu situația aceasta legată de pandemie, cred că se vor amâna spre finalul anului, cel mai devreme. Fără sală, meciuri, ci doar cu pregătire fizică generală, la un moment dat sportivii se pot plictisi. Au și eu poftă de meciuri, căci fără astfel de întâlniri nu faci nimic. Nu avem voie nici sparring-uri să facem, căci am avea cu cine, cu cei de la Arad, Timișoara, Lugoj. Noi, cei de la lupte și cei de la  judo suntem cei mai vitregiți”, a spus Francis Vaștag.  

Doi dintre pugiliștii reșițeni sunt de perspectivă pentru rezultate de top în competiții. Este vorba despre Daniel Anca și Sebastian Nițu.

  

Sebastian Nițu se antrenează zilnic la stadionul de atletism din cartierul reșițean Lunca Bârzavei, alături de alți sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Antrenorul Adrian Mărcuț vorbește despre această perioadă de pregătire:

”Continuăm cu pregătire fizică generală, așteptăm reluarea competițiilor. Cu sportivul Sebastian Nițu am fost la Giurgiu, dar s-a întrerupt competiția în faza semifinală. S-ar putea ca în septembrie să se reia. Mai avem niște copii în cadrul secției, dar care și-au pierdut ritmul deoarece se află în vacanță. Sperăm să-i mai recuperăm și pe ceilalți. Așteptăm performanțe și de Daniel Anca. Deocamdată ne pregătim de două ori pe zi, afară, pentru că nu avem ce face. Mergem înainte”, a concluzionat Adrian Mărcuț.    

Sebastian Nițu speră ca în luna septembrie să se reia Campionatul Național de box tineret, care a fost întrerupt din cauza pandemiei, unde a ajuns până în semifinale.

De pregătirea boxerilor reșițeni se ocupă antrenorii: Francisc Vaștag, Adrian Mărcuț și Gheorghe Radu.