[VIDEO-AUDIO] Ce frumos e handbalul! CSM Reșița a făcut instrucție cu liderul din Oradea

După un start de retur mai degrabă modest, cu un egal acasă contra Timișoarei și o înfrângere la Craiova, handbaliștii rossoneri au făcut, fără doar și poate, cel mai bun joc al toamnei competiționale. La Reșița a venit ca mare favorită CSM Oradea, liderul neînvins al seriei C. Oaspeții erau pregătiți să obțină cea de-a zecea victorie consecutivă a sezonului, dar au fost surprinși de replica tăioasă a Reșiței. Băgați în ședință de coordonatorul Marius Bahan după eșecul din Banie, rossonerii au avut o evoluție de excepție: apărarea reșițeană și-a făcut datoria, iar ofensiva a fost letală, atât pe pozițional, cât și în fazele de contraatac. CSM Reșița a condus la pauză cu 16-13 și s-a impus într-un final incendiar cu 38-29! Pentru reșițeni, jocul a reprezentat și o frumoasă revanșă după înfrângerea la șapte goluri suferită în tur pe terenul orădenilor. La final, Marius Bahan și-a felicitat colegii pentru ambiție și dăruire.

“Eu, unul, am avut emoții. V-am spus că am avut o ședință cu băieții după meciul cu Craiova, și se pare că au fost concentrați astăzi toate cele 60 de minute, nu 10-20 sau doar o repriză. Sunt foarte bucuros, am muncit bine, chiar dacă n-am avut decât două zile la dispoziție ca să pregătim meciul ăsta. Știam că pentru a ne menține pe locul doi avem nevoie de o victorie. A venit această victorie cu Oradea, prin care am demonstrat că ne putem bate cu oricine în Liga a II-a. Am câștigat la o diferență de nouă goluri, o diferență mare care s-a realizat doar prin atitudinea noastră în apărare. Bineînțeles, am mers bine și în atac, toate schemele noastre s-au finalizat cu gol. Mă bucur foarte mult, îi felicit pe colegi că au abordat acest meci cu potențial 100%. Avem joi următorul meci, la ora 18.00 vom juca cu Sânnicolau Mare, mergem și acolo. Jucătorii noștri tineri au mers foarte bine astăzi. I-am certat, am stat cu gura pe ei, le-am spus că trebuie să muncească mult, dacă vor să reușească, să devină handbaliști care să primească oferte de a juca în prima ligă. Nu se pot culca pe o ureche, ca să joc doar eu, sau Lucian Ignat, sau Raul Heimbach. Trebuie să jucăm toți, așa cum s-a întâmplat astăzi. Diferența de goluri spune totul, și am învins Oradea, o echipă foarte bună care este în continuare pe primul loc. Colaborarea cu Mișa Rohozneanu e un câștig mare pentru noi, pentru imagine și pentru handbalul reșițean. Mă bucur mult că colaborează cu Radu Bote și că au făcut o treabă extraordinară astăzi”, a declarat Marius Bahan, coordnatorul secției reșițene de handbal.

E o bucurie deosebită să învingi liderul, a spus la rândul său Andrei Bondoc, unul dintre jucătorii din garda tânără a Reșiței:

“A fost un meci greu, ne-am dorit foarte mult victoria și ne-am pregătit în cele două zile, joi și vineri. Ne-am dorit în primul rând să facem un joc bun în apărare, întrucât cu apărarea câștigi un meci. Să ne apărăm foarte bine și să dăm goluri ușoare, pe contraatacuri. Asta ne-am dorit și am reușit să facem, sunt foarte bucuros. Am reușit împreună cu colegii, pe care îi pot considera familia mea, și asta mă face fericit.(…) Sincer, m-am așteptat să câștigăm, am simțit că putem face o surpriză.”

CSM Reșița: Boban Vuița, Ionuț Tănasă, Alex Blagoe, Marius Negru (5), Cătălin Obrocea, Marius Bahan (2), Snezan Radosavlevici (2), Raul Heimbach (3), Daniel Burac (4), Mircea Negru (2), Andrei Bondoc (3), Deniss Kirsch (4), Antonio Gârban (3), Rareș Scurt, Lucian Ignat (2), Edi Belchite (8). Antrenori: Radu Bote, Mihai Rohozneanu.

Liderul seriei C este în continuare Oradea, cu 27 de puncte, dar CSM Reșița revine după acest succes pe locul doi cu 20 de puncte. Podiumul e completat de Universitatea Craiova, care totalizează 19 puncte.

Cele mai citite

Related Articles