Victorie pentru onoare! Handbalistele tricolore au învins Japonia

După înfrângerile suferite contra Danemarcei și Germaniei, naționala de handbal feminin a României s-a mobilizat exemplar şi a obţinut în faţa Japoniei o victorie mare, care o ţine în cărţi pentru locul al treilea în grupa principală de la Mondialul din Danemarca, Norvegia si Suedia.

Tricolorele au controlat ostilităţile în cea mai mare parte a timpului de joc, au condus la pauză cu 17-14 și s-au impus în final cu 32-28. Golghterea României în acest meci a fost Eliza Buceschi: aflată într-o formă de zile mari, coordonatoarea de joc a Rapidului a perforat de 14 ori poarta niponelor.


Selecţionata tricoloră are acum 4 puncte – şi poate face 6, dacă va invinge reprezentativa poloneză în ultimul meci din grupă. Partida Polonia România se dispută luni, 11 decembrie, de la ora 19.00. Poziţia a treia în grupă ar asigura României o clasare pe locurile 9-12. Din păcate, golaverajul tricolorelor, serios afectat de eşecul la scor contra Danemarcei, face puţin probabilă o clasare pe poziția a 9-a – care în mod normal va duce la turneul preolimpic din primăvara anului viitor.

foto: facebook Federatia Romana de Handbal

De același autor

Related Articles