Veolia, noul partener al rossonerilor? Ioan Popa: ”Sper să reuşim să legăm o colaborare”

CSM Reşiţa a promovat în Liga a II-a de fotbal, iar acum încep alte griji. Echipa are nevoie de o susţinere financiară mai consistentă, pentru a face faţă într-o competiţie de un nivel mult superior celui din eşalonul trei. Sunt şanse mari ca partenerul clubului reşiţean să fie grupul Veolia, care şi-a demonstrat deja seriozitatea în alte proiecte legate de sportul-rege. În emisiunea Banatul în Direct, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a vorbit despre posibila colaborare cu Veolia, precizând că va purta săptămâna viitoare noi discuţii pe acest subiect.

“Eu sper ca negocierile pe care le-am început în urmă cu câteva săptămâni cu managementul companiei franceze Veolia din București să ajungă la bun sfârșit și să reușim să legăm o colaborare cu această companie. Veolia are în România o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro pe an, lucrează pe energie verde, pe multe, multe nișe interesante. Săptămâna viitoare mi-am programat o întâlnire la București, o să fac un drum acolo să încercăm să dinamizăm acest proces. Veolia are echipă de fotbal și în Franța în liga întâi, are această uzanță de a sprijini sportul și, în general, fotbalul. În România, au fost angrenați în mișcarea sportivă fotbalistică la Petrolul Ploiești și sper, cum spuneam, să ajungem la un contract cu ei.

Vreau să spun că, în Liga a III-a,  fotbalul, plus celelalte șapte secții pe care le are cu Clubul Sportiv Municipal au avut un cost anual de circa un milion de euro – din care probabil fotbalul vreo 700-800.000. În Liga a II-a, necesarul se cifrează undeva între 2 şi 3 milioane de euro. E greu ca noi să facem acest efort – și nu e vorba doar de asta. De exemplu, CSA Steaua și Dejul nu pot promova în Superligă,  deoarece sunt de drept public. Şi atunci, suntem obligați, dacă vrem să accedem la prima ligă, să găsim o soluție prin care managementul să fie preponderent privat. Că e Veolia sau că e altcineva. Va trebui să găsim o soluție, altfel nu putem aspira la Liga I. Și sincer să fiu, cred că Reșița merită să ajungă acolo sus. Doar dacă ne uităm la public, cred că merită. Galeria Reșiței –  și aş face aici o remarcă și le-aș aduce mulțumiri pentru tot ce a făcut în acest campionat –  este una cunoscută la nivel național, este una apreciată la nivel național. Mișcarea fotbalistică e una care are foarte mulți adepţi la Reşiţa. Ați văzut probabil la jocul cu Deva ce înseamnă acest microb, fotbalul, ce poate să genereze în jurul lui”, a spus edilul-şef al Reşiţei.

foto: Miruna Mihancea

De același autor

Related Articles