Valentina Ardean Elisei va juca la HCM Baia Mare

Valentina Ardean Elisei va evolua la HCM Baia MareExtrema stângă Valentina Ardean Elisei va juca pentru liderul la zi al Ligii Naţionale de handbal feminin, HCM Baia Mare, după ce a fost declarată jucătoare liberă de contract de Federaţia Română de Handbal, potrivit site-ului oficial al clubului.

Internaţionala în vârstă de 31 de ani a evoluat în turul campionatului pentru CSM Cetate Devatrans, în 11 meciuri reuşind să marcheze 41 de goluri. Ardean a cucerit titlul de vicecampioană mondială în 2005, an în care a fost desemnată cea mai bună extremă stânga la turneul final din Rusia.

Originară din Focşani, Ardean Elisei a mai jucat la echipele Univ. Remin Deva, ZRK Knjaz Milos (Serbia) şi Oltchim Rm. Vâlcea. Are în palmares câştigarea Cupei Cupelor în 2007 cu Oltchim şi Cupa Challenge în 2002 cu Univ. Remin Deva, dar şi o finală de Liga Campionilor în 2010 cu gruparea vâlceană. Extrema de 1,75 m mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia în 2010 şi un loc 5 în 2008 la Europeanul din Macedonia când a fost inclusă în ‘All star team’.

Pentru echipa naţională de senioare a jucat în 195 de meciuri şi a marcat 775 de goluri. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles