UTA, victorie amicală în Valea Domanului. Mircea Rednic: “Mi-a plăcut Reşiţa în prima repriză”

La zece zile după reluarea pregătirilor, fotbaliştii rossoneri au înfruntat prim-divizionara UTA Arad, într-un amical disputat pe arena din Valea Domanului. Nou-promovată în Liga a II-a, CSM Reşiţa a avut o prestaţie bună contra Bătrânei Doamne, mai ales în prima repriză. Au fost 45 de minute de joc relativ echilibrat, cu puţine şanse de gol la cele două porţi. În partea a doua a întâlnirii, diferenţa de eşalon şi de experienţă şi-a spus totuşi cuvântul. Atacurile arădenilor au devenit mai tăioase, iar defensiva reşiţeană a cedat în minutul 57: olandezul Kyvon Leidsman, jucător venit la UTA chiar în această săptămână, a marcat din careu singurul gol al partidei. După reuşita oaspeţilor, CSM Reşiţa a ieşit mai mult la joc şi a avut câteva momente bune în ofensivă, fără a crea totuşi mari emoţii prim-divizionarei arădene. CSM Reşiţa-UTA Arad, scor final 0-1, după un joc în care principalii Călin Cheregi şi Mircea Rednic au operat multe schimbări. Deşi a părăsit terenul învinsă, formaţia reşiţeană a avut o evoluţie promiţătoare contra unei echipe care va debuta săptămâna viitoare în noul sezon al Superligii. Pentru Reşiţa a fost mai mult un antrenament decât un test, având în vedere că rossonerii se află abia la inceputul pregătirii de vară, a spus principalul CSM-ului, Călin Cheregi.

“Suntem la al optulea sau al nouălea antrenament și nu putem vorbi despre un test – doar de un antrenament bun, și pe această cale le mulțumesc celor de la UTA că au ales ca să vină să joace cu noi. Înseamnă că ceea ce se întâmplă aici este pe un drum ascendent. Nu întâmplător o echipă de liga întâi alege să joace la Reșița. Una peste alta, un antrenament bun, o primă repriză bună, zic eu, în care ne-am ridicat în anumite momente la nivelul adversarilor. Mă declar mulțumit. Sunt relativ mulțumit în acest moment şi de lot, pentru că știți bine că avem un buget pe care trebuie să îl gestionăm cu mare atenție. În funcție de bugetul pe care îl avem putem să aducem jucători.


Căutăm în continuare încă un jucător sau doi. Referitor la postul de portar, cred că în acest moment este compartimentul în care stăm cel mai bine. O concurență bună, trei portari de perspectivă – doi goalkeeperi care au CV-uri bune de liga a 2-a, mă refer aici la Ruș și la Contra, la care se adaugă şi Căpăţână. Cred că în acest moment mai avem nevoie de un mijlocaș central, un număr opt. Spre ghinionul nostru, jucătorul care a venit și a jucat pentru prima dată pe acest post s-a accidentat. Mă bucur că Mircea Rednic ne-a lăudat, aprecierea vine de la un antrenor cu state vechi, cu experiență bogată. Am avut cu dânsul o discuție din care am multe de învățat, pentru că este un antrenor cu experiență mare și ne-a dat curaj, încredere că ceea ce facem, facem bine.”

Un amical util, a declarat la rândul său antrenorul UTA-ei, Mircea Rednic, care a remarcat evoluţia bună a Reşiţei în prima repriză:

“Am încheiat două săptămâni de pregătire cu trei jocuri. Şi rezultatul e important, dar în primul rând am vrut să văd toți jucătorii la treabă. Se vede oboseala, dar sunt mulțumit de evoluția unor jucători, mai ales de cei noi. Mai sunt încă multe lucruri de pus la punct, e vorba de omogenitate, e clar că n-are cum să fie o echipă omogenă. Sper să vină încă doi jucători pe care i-am promis. Suntem în discuții avansate și eu cred că în proporție de 85% lotul va fi completat până duminică.


Reşiţa mi-a lăsat o impresie foarte bună, mai ales în prima repriză. Au fost mult mai periculoși decât cei de la Hunedoara. Fac această comparație, pentru că sunt două echipe care au promovat la baraj. Clar, sunt la început de pregătire, mai au până încep campionatul, dar mă bucur că au urcat un eşalon. Totuși Reșița este un oraș de fotbal, cu oameni care iubesc fotbalul. Domnul primar sunt sigur că va face ce trebuie. E greu să menții o echipă și o să fie și mai greu în liga a 2-a, dar trebuie făcute eforturi. V-am spus, prima repriză a Reşiţei mi-a plăcut, chiar au pus mai multe probleme decât cei de la Hunedoara.”

Despre joc a vorbit şi Ştefan Bărboianu, jucător şi antrenor secund al Reşiţei:

“Un antrenament foarte bun pentru noi, cu un adversar de primă ligă, un adversar care se apropie de începerea sezonului. Cred că e foarte, foarte important să vedem în primul rând calitatea individuală a jucătorilor noștri – deși știm că pe fond de oboseală e destul de greu să arate absolut tot ce e mai bun – dar ne interesează enorm, pentru că vrem să formăm un grup frumos, un grup puternic, să continuăm rezultatele frumoase și bune din liga a 3-a. Ne dorim să producem un fotbal frumos la Reșița și vrem să fim o surpriză frumoasă în noul sezon.”

Concluziile au fost formulate de şeful din Valea Domanului, Cristian Bobar.

“În primul rând trebuie să le mulțumim celor de la UTA că au venit aici să joace. Aveau nevoie de meciul acesta, un meci în în deplasare, pentru că încep săptămâna viitoare campionatul. Vreau să le urez succes săptămâna viitoare. UTA merită să joace în liga întâi, au niște suporteri fantastici, un stadion frumos și chiar mă bucur că s-au salvat de la retrogradare. Despre noi, suntem la început de drum. De obicei, când joci cu o echipă de nivel superior, te ambiționezi mai mult. Jucătorii noștri au făcut un meci bunicel, chiar dacă nu conta rezultatul. Noi trebuie să ne concentrăm și să fim 100% în data de 5 august.

În ceea ce priveşte licenţa, luni am făcut apelul, au fost câteva probleme – care cred eu că s-au corectat. Acuma, dacă nu mă înșel, în data de 10 iulie se judecă – dar sunt încrezător, pentru că n-au fost greșeli foarte mari. Am păstrat legătura cu cei din Federație, ne-au arătat unde am greșit și am încercat să corectăm cât mai repede.”

Formulele de start ale celor două echipe au fost următoarele:

CSM Reșița: Mario Contra – Bărboianu, Dudea, sabău, Fota, Chera, Ionuș Popescu, Napoleone, Drăghiceanu, Negru și Aboubakar. Rezerve: Szij, Domil, Răuță, Ardei, Rimovecz, Dolghi, Bogdan Pop, Pahonțu, Burlacu, Ciprian Rus.

UTA: Iacob – Roganovic, Carp, Benga, Anișorac, Cristian Mihai, Dumitrașcu, Stahl, Mustacă, Cooper, Postolachi. Rezerve: Kucher, Markov, Cibi, Iurasciuc, Ahmet, Fabry, Isac, Rareș Pop, Stanciu, Kirichenko, Leidsman.

În prima etapă din Superligă, UTA va juca vinerea viitoare pe terenul Oţelului din Galaţi. În ceea ce-i priveşte pe rossonerii reşiţeni, aceştia vor pleca luni, 10 iulie, în cantonamentul din Slovenia.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles