Cărăşeanul Marius Milu, canotor legitimat la CSA Steaua Bucureşti şi component al  lotului olimpic de tineret la această disciplină, se pregăteşte pentru o nouă competiţie continentală. În perioada 24-27 iunie se desfăşoară la Poznan, în Polonia, Campionatul European Under 23 de canotaj sprint, întrecere care va reuni la start speranţele canotajului de pe bătrânul continent. În competiţie va intra şi barca de dublu a tricolorilor Marius Milu şi Iulian Trifon, echipaj care va lua startul în probele de 500 şi 1000 de metri. Originar din comuna cărăşeană Cornereva, Marius Milu este multiplu medaliat la Campionatele Naţionale, Europene şi Mondiale de juniori, iar cariera sa, deja extrem de promiţătoare, este abia la început. Alături de Marius, în barca de dublu, va vâsli colegul de club şi prietenul Iulian Trifon, un alt sportiv de top, originar din judeţul Tulcea. Ambiţiile tricolorilor din barca de dublu sunt mari:

” Voi participa, alături de colegul Iulian Trifon, la canoe dublu în cursele de 1000 şi 500 m. Pot spune că suntem foarte pregătiţi, ne-am antrenat la  baza de la Snagov începând din septembrie 2020, după o perioadă de câteva luni în care nu ne-am putut pregăti din cauza pandemiei. Din punct de vedere competiţional, avem o pauză de doi ani de când nu am mai participat la un campionat european sau mondial, concursurile fiind  anulate din cauza pandemiei. Ca obiectiv la acest European avem clasarea între primele şase la ambele probe, dar noi sperăm să ne întoarcem acasă cu o medalie”, a declarat cărăşeanul Marius Milu, înaintea competiţiei care se va desfăşura pe lacul Malta, în apropierea oraşului polonez Poznan.

 Sportivii români se află deja în Polonia. Marţi şi miercuri sunt programate antrenamente, iar în data de 24 iunie va avea loc festivitatea de deschidere, urmată de competiţia propriu-zisă. Antrenorul principal al tricolorilor este Andrei Frusinoiu.