[UPDATE] Marian Oprea a ratat podiumul la Mondialele indoor de atletism din Polonia

Marian Oprea

Sâmbătă, ora 20

Triplusaltistul român Marian Oprea nu a reușit să urce pe o treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale indoor de atletism de la Sopot din Polonia. Sâmbătă seara, Marian Oprea singurul sportiv din delegația țării noastre care s-a calificat într-o finală, a terminat proba pe locul patru. Cea mai bună săritură a sa a măsurat 17m 21cm.

Aurul mondial a fost cucerit de rusul Lyukman Adams cu performanța de 17m 37cm. Argintul a fost adjudecat de cubanezul Ernesto Reve cu 17m 33cm, iar bronzul a intrat în posesia unui alt cubanez Pedro Pablo Pichardo cu 17m 24cm.

Sâmbătă, ora 8

Atletul român Marian Oprea a fost singurul dintre cei 12 concurenţi din calificările probei de triplusalt care a reuşit să depăşească baremul impus de organizatori, 16m 90cm. Atletul nostru a reuşit o performanţă de 17m 2cm, rezultat obţinut din a doua săritură şi care ne dă speranţe la cucerirea unei medalii. Finala va avea loc duminică de la ora 18:10.

În calificările probei feminine de aruncarea greutăţii, Anca Heltne nu a terminat decât pe locul 11, cu un modest 17m 35cm. Din trei aruncări, Heltne nu a avut decât una valabilă.

Nici ştafeta de 4X400 de metri nu a trecut de serii. Având-o pe timişoreanca Adelina Pastor prima la start şi pe Sanda Belgyan, Alina Panainte şi Bianca Răzor, în celelalte schimburi, ştafeta noastră a reuşit 3min 38sec 18sut, timp insuficient pentru a prinde finala.

Nici la săritura în înălţime nu avem finalist, Mihai Donisan s-a înălţat la 2m 25cm, după ce a ratat de 3 ori la 2m 28cm, ieşind primul sub linia celor 8 calificaţi în finală.

Sursa foto: jurnalul.ro

(Daniel Babun)

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur ca si fetita mea face atletism cam tirziu dar si la12 ani e bine (este mai constincioasa la scoala si mult mai responsabila ca inainte),,,,mias dori sa vina mai multi copi pe stadioane …

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles