Un reşiţean în arenă la Castelul Corvinilor! Cosmin Stîngaciu va lupta în Colosseum Tournament Hunedoara

La doar 17 ani, kickboxerul reşiţean Cosmin Stângaciu va lupta în gala Colosseum Hunedoara! Vineri, 20 august, promoţia Colosseum Tournament poposeşte în curtea Castelului Corvinilor, acolo unde va avea loc una dintre cele mai aşteptate gale de kickboxing din acest an. Printre luptătorii care vor urca în ring se află şi Cosmin Stîngaciu, luptător pregătit la CSM Reşiţa de antrenorul Gheorghe Cârlea. Deşi va înfrunta un adversar cu doi ani mai mare, tânărul sportiv reşiţean speră să se întoarcă victorios.

Voi lupta în gala Colosseum Tournament, cu un sportiv foarte bun, sunt pregatit, cred că voi face un meci frumos, băiatul cu care lupt e mai mare cu 2 ani, are trei meciuri la profesioniști dar asta nu ne dă inapoi. Voi face un meci spectaculos pe care de-abia îl aștept.
Ai experiență la profesioniști?
Un singur meci.
Cum te-ai pregătit pentru această gală?
Foarte bine, pot să zic că sunt pregătit foarte bine. Cu maestrul meu m-am antrenat foarte bine și sper să câștigăm.

Antrenorul Gheorghe Cîrlea e convins că elevul său poate face un meci mare contra bucureşteanului Silviu Ionescu.

Cosmin s-a pregătit foarte bine, am așteptări să facă un meci foarte bun, am fost în cantonament și ne-am pregătit împreună cu maestrul Panait la Petroșani, am făcut antrenamente cu sportivi foarte buni, am fost și cu Maxim Adrian la pregătire, care este la aceeași categorie cu el (Cosmin Stîngaciu) și are foarte multe meciuri, foarte multă experință.
Oferiți-ne câteva amănunte despre lupta aceasta, pe ce reguli se va desfășura, câte runde…?
Se va desfășura pe trei reprize a trei minute, o să fie reguli de K1, pe asta ne pregătim noi mereu și cu ceilalți copii, pe K1 am scos și la națională campioni, a fost și Cosmin campion național anul acesta și o să mergem și la selecția pentru europene. Am zis să facem mai mult, avem această ofertă, să mergem acolo să ne batem și am hotărât să mergem.

Reşiţeanul Cosmin Stîngaciu a devenit anul acesta campion naţional pe reguli de freestyle şi a câştigat la categoria sa de greutate piramidele de la Satu Mare, Petroşani şi Deva. Programat în limitele categoriei 65 de kg, meciul dintre Silviu Ionescu şi Cosmin Stîngaciu  va avea trei reprize a câte trei minute şi se va disputa pe reguli de K1. Gala Colosseum Hunedoara include zece lupte, cu protagonişti din România, Republica Moldova şi Belgia.

Cele mai citite

Related Articles